Αθλιότητα κατά του Νίκου Παππά

5
Αθλιότητα κατά του Νίκου Παππά

Της Ελένης Τσερεζόλε

Αδιανόητα πράγματα με ευθύνη της κυβέρνησης, και συνοδοιπόρο το ΚΙΝΑΛ συνέβησαν προχθές το βράδυ στη Βουλή. Πράγματα που υπονομεύουν την ποιότητα της Δημοκρατίας και των θεσμών, ανοίγοντας μία άκρως επικίνδυνη κερκόπορτα, όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο βουλευτής, τομεάρχης Υποδομών και τέως υπουργός, Νίκος Παππάς, αναφερόμενος στη νομιμοποίηση που δίνει η σημερινή κυβέρνηση στην παρακολούθηση υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Η Βουλή, μετά από σχετική εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής Δεοντολογίας, με 175 ψήφους (εκείνες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ), ήρε την ασυλία του βουλευτή για την υπόθεση του λεγόμενου «Περούκα Gate» -κατά ψήφισαν 101 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., του ΚΚΕ, του ΜέΡΑ25 και της Ελληνικής Λύσης. «Περούκα δεν φορούσα εγώ. Εμείς δεν μεταμφιεζόμαστε. Εμείς, την πολιτική αντιπαράθεση την κάνουμε ανοιχτά, πάντα», είπε στην ομιλία του ο Νίκος Παππάς. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση, με αφορμή το ταξίδι του στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ο υπουργός κατηγόρησε τον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη όταν τον παρακολουθούσε μεταμφιεσμένος.

Αργότερα ο δημοσιογράφος θα μήνυε τον υπουργό, φθάνοντας μάλιστα μέχρι του σημείου να… υποβάλλει ξανά τη μήνυσή του με την Επιτροπή Δεοντολογίας να κρίνει κατά πλειοψηφία, με τη συμφωνία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ (υπό τη νέα ηγεσία του) ότι πρέπει να εφαρμοστεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με άλλη μία λυσσαλέα επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που παράλληλα είναι επίθεση κατά του Συντάγματος και της νομιμότητας.

Επίθεση κατά της Δημοκρατίας με αφορμή μία κατασκευασμένη υπόθεση σε βάρος του κεντρικού στελέχους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Όχι ότι πέφτει κανείς από τα σύννεφα με τη συγκεκριμένη, επιτελική, κυβέρνηση και τα μέσα που χρησιμοποιεί για να κυβερνά, έχοντας στο στόχαστρό της, όχι τα ουκ ολίγα προβλήματα αλλά την… Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση, προβληματισμό και ερωτηματικά προκαλεί η στάση του ΚΙΝΑΛ καθώς η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε δύο μόλις μέρες μετά από την εκλογή του νέου αρχηγού. Ένα μάλλον προβληματικό δείγμα γραφής…