Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η συνταγή της ημέρας: Παέγια με θαλασσινά

Μοιραστείτε το

Δευτέρα σήμερα και επειδή φανταζόμαστε πως η διατροφή σου μέσα στο Σαββατοκύριακο περιελάμβανε αρκετό κρέας και γλυκά, σειρά για κάτι που θυμίζει… θάλασσα. Παέγια με θαλασσινά. Είστε έτοιμοι να μπείτε στην κουζίνα και να ετοιμάσετε τη συνταγή αυτή; 

Συστατικά

  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κολοκυθάκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 300 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • 1 γρ. κρόκο Κοζάνης (σαφράν)
  • 50 γρ. ούζο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 600 γρ. νερό
  • 500 γρ. τσιπούρα
  • 500 γρ. γαρίδες, Νο1
  • 1 κιλό μύδια, με κέλυφος, καθαρισμένα
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • χυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • μαϊντανό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι ή σκεύος για παέγια σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, κόβουμε το κολοκυθάκι σε κυβάκια και τα βάζουμε στο σκεύος.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια, τα βάζουμε στο σκεύος και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μπούκοβο, το θυμάρι, το ρύζι και σοτάρουμε. Αν στεγνώσει το σκεύος μας προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σαφράν, το ούζο, το κρασί, το νερό σε δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια. Σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι μας.
  • Φιλετάρουμε την τσιπούρα και τη βάζουμε στο σκεύος. Προσθέτουμε τις γαρίδες, τα μύδια, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμη η τσιπούρα και ανοίξουν τα μύδια.
  • Σερβίρουμε με φέτες και χυμό λεμονιού, πιπέρι, ελαιόλαδο και μαϊντανό.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.