Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Με τροπολογία «στριμώχνει» τον Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Μοιραστείτε το

Με την τροπολογία καταργείται η διάταξη για την μη ενημέρωση του παρακολουθούμενου – Θα φανεί αν η κυβέρνηση έχει κάτι να κρύψει
Κάλεσμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση να αποδείξουν ότι δεν έχουν κάτι να κρύψουν για τις παρακολουθήσεις απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με την τροπολογία που κατέθεσε.

Με αυτή την τροπολογία η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος μετά την λήξη της παρακολούθησής του από την αρμόδια αρχή (ΑΔΑΕ). Με αυτόν τον τρόπο καταργείται η σκανδαλώδης κυβερνητική ρύθμιση που αφαίρεσε το δικαίωμα ενημέρωσης από την ΑΔΑΕ όσων ήταν αντικείμενο παρακολούθησης από την ΕΥΠ.

Όπως τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος κατά την τοποθέτησή του η τροπολογία αυτή αποτελεί μία ευκαιρία για την κυβέρνηση να αποδείξει αν έχει να αποκρύψει κάτι ή όχι.

Η τροπολογία με θέμα «Αποκατάσταση και ενίσχυση της αρμοδιότητας της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και προστασία των πολιτών απέναντι σε διαδικασίες άρσης απορρήτου» κατατέθηκε στο Σ/Ν του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας τροπολογίας

Δείτε την τροπολογία στο avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.