Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2026

Παραίτηση Ζαμπάρα: Δεν αποδέχεται την έδρα ο Θεοδωράκης – «Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα στον Τσίπρα»

Flash Reading by Kontra AI
  • Ο Γρηγόρης Θεοδωράκης αρνήθηκε να αποδεχτεί τη βουλευτική έδρα που άφησε κενός ο Μίλτος Ζαμπαράς.
  • Η έδρα περνά στον επόμενο επιλαχόντα, τον Γιώργο Βαρεμένο, μετά την άρνηση του κ. Θεοδωράκη.
  • Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι παραμένει αφοσιωμένος στον Αλέξη Τσίπρα και την ΕΛΑΣ.

ο Γρηγόρης Θεοδωράκης αρνήθηκε να πάρει τη βουλευτική έδρα που άφησε κενή ο Μίλτος Ζαμπαράς, ο οποίος παραιτήθηκε προκειμένου να ενταχθεί στην ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα.

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ο κ. Θεοδωράκης είναι τομεάρχης δημόσιας διοίκησης της ΕΛΑΣ, και όπως είναι γνωστό, η ένταξη στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα προϋποθέτει την «αποχή» από την τρέχουσα Βουλή.

Μετά την άρνηση από τον κ. Θεοδωράκη η έδρα πηγαίνει στον δεύτερο επιλαχόντα, δηλαδή τον Γιώργο Βαρεμένο.

Ο κ. Θεοδωράκης επισημαίνει σε δήλωσή του πως «η απάντηση δεν χρειάστηκε ούτε δευτερόλεπτο σκέψης. Η καρδιά και η συνείδησή μου είχαν ήδη αποφασίσει. Κοινοποίησα αμέσως την αμετάκλητη απόφασή μου: δεν αποδέχομαι την έδρα. Όλη η πολιτική μου διαδρομή, οι αξίες, οι αγώνες, αλλά και οι ελπίδες μου, είναι άρρηκτα συνδεμένες με τον Αλέξη Τσίπρα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Θεοδωράκη:

«Μετά την παραίτηση του Μίλτου Ζαμπάρα από τη βουλευτική έδρα της Αιτωλοακαρνανίας, κλήθηκα και επίσημα από τη Βουλή των Ελλήνων να τον αντικαταστήσω ως πρώτος επιλαχών.

Για μένα, η απάντηση δεν χρειάστηκε ούτε δευτερόλεπτο σκέψης. Η καρδιά και η συνείδησή μου είχαν ήδη αποφασίσει. Κοινοποίησα αμέσως την αμετάκλητη απόφασή μου: δεν αποδέχομαι την έδρα.

Όλη η πολιτική μου διαδρομή, οι αξίες, οι αγώνες, αλλά και οι ελπίδες μου, είναι άρρηκτα συνδεμένες με τον Αλέξη Τσίπρα. Όχι από προσωπολατρία, αλλά από μια βαθιά, ακλόνητη πίστη ότι παραμένει ο μοναδικός ηγέτης στον χώρο της προοδευτικής παράταξης που μπορεί να εμπνεύσει αληθινό όραμα, να δώσει ρεαλιστική προοπτική διακυβέρνησης και να εγγυηθεί ένα πράγματι δικαιότερο μέλλον για τον λαό μας.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι δίπλα του. Στάθηκα στην πρώτη γραμμή από την πρώτη κιόλας στιγμή της ίδρυσης της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛ.Α.Σ.), παραιτούμενος  από κάθε κομματικό αξίωμα, γιατί για μένα η πολιτική είναι ζήτημα τιμής και συνείδησης.

Η απόφασή μου σήμερα είναι μια απόφαση ευθύνης, συνειδητή, καθαρή και απόλυτα έντιμη.

Θέλω να εκφράσω, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου, την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στους ανθρώπους της Αιτωλοακαρνανίας. Στους συμπολίτες μου που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους.

Δεσμεύομαι ότι θα είμαι πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή, μαζί με την ΕΛΑΣ  και τον Αλέξη Τσίπρα. Γιατί η πατρίδα μας έχει ανάγκη από ελπίδα και δικαιοσύνη. Θα παλέψουμε μαζί, χέρι-χέρι, για να διορθώσουμε τις μεγάλες κοινωνικές αδικίες, να σταθούμε δίπλα στους αδύναμους, να δώσουμε προοπτική στους νέους μας και να χτίσουμε μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο δίκαιη, πιο ανθρώπινη. Για μια ισχυρή και περήφανη Αιτωλοακαρνανία που της αξίζουν τα καλύτερα.

Η πραγματική μάχη ξεκινάει τώρα. Προχωράμε με ενότητα, αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.  Μέσα στην κοινωνία. Με την κοινωνία. Για την κοινωνία!»

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή