Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλέξης Γεωργούλης: Υπέρ της άρσης ασυλίας ψήφισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων

Μοιραστείτε το

Την άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για την υπόθεση βαριάς κακοποίησης σε βάρος της Ελένης Χρονοπούλου, αποφάσισε η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (JURI), το μεσημέρι της Τρίτης (30/05).

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε ομόφωνα με 18 ψήφους η σχετική σύσταση για άρση της ασυλίας του, ενώ η ψηφοφορία για την οριστική έγκριση αναμένεται να διεξαχθεί την Πέμπτη (01/06) στην Ολομέλεια. Σημειώνεται πως δεν υπήρξε κάποια ψήφος κατά της άρσης ασυλίας ή αποχή.

Υπενθυμίζεται πως ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την επίσπευση της άρσης της ασυλίας του, καθώς για τον λόγο αυτόν οι συνήγοροί του δεν έχουν ακόμη πρόσβαση στη δικογραφία.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας, το οποίο κατέθεσαν οι βελγικές αρχές τον Απρίλιο προς την πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αφορά έρευνα εις βάρος του για «βαριά ποινικά αδικήματα».

Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία μόνο μετά την άρση της ασυλίας.

Όπως προβλέπει το ποινικό σύστημα του Βελγίου, στην περίπτωση καταδίκης του ο ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Γεωργούλης είχε αποστείλει τρεις επιστολές στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, με την υπερασπιστική του γραμμή να κινείται σε δύο άξονες: Να καταθέσει όσο πιο γρήγορα γίνεται επιμένοντας στην αθωότητα του και να αποδείξει ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τη δημοσιοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.