Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Εκλογές 2023: Αποσύρεται το «ΕΑΝ» του Κανελλόπουλου

Μοιραστείτε το

Στην απόφαση να μην συμμετάσχει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου προχώρησαν στο κόμμα ΕΑΝ με τον πρόεδρό του Αναστάσιο Κανελλόπουλο να εξηγεί τους λόγους. Το κόμμα που συνδέθηκε προεκλογικά με τον Ηλία Κασιδιάρη και τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους του έλαβε στις 21 Μαΐου μόλις 15.177 ψήφους και με ποσοστό 0,26% κατατάχθηκε στη 18η θέση.

«Η αναπότρεπτη πόλωση που θα υπάρξει μεταξύ των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κατακερματισμός του πατριωτικού χώρου, καθώς και οι εγγενείς δυσκολίες του Κόμματος, υπαγορεύουν τη μη συμμετοχή του ΕΑΝ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ως εκ τούτου, κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να ενεργήσει κατά συνείδηση» ανέφερε μετακύ άλλων ο κ. Κανελλόπουλος σε δήλωσή του στο dikastiko.gr.

Παράλληλα έκανε λόγο για «πετροβολισμό του με μπαράζ αρνητικών αναφορών στο διάστημα της κυοφορούμενης εκλογικής συμπόρευσης με τον Ηλία Κασιδιάρη, και στραγγαλισμό του μετά».

Σημειώνεται πως του ΕΑΝ είχε προηγηθεί η απόσυρση από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ενός ακόμη κόμματος από τον δεξιό χώρο, της Εθνικής Δημιουργίας, με τον με τον Θάνο Τζήμερο να δηλώνει πως αποχωρεί από την πολιτική σκηνή, τον δε Φαήλο Κρανιδιώτη να σημειώνει πως θα υποστηρίξει τη Νέα Δημοκρατία.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.