Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Reuters: Η κυβέρνηση θα πουλήσει σε funds ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία

Η Ελλάδα σχεδιάζει να πουλήσει χρέη δισεκατομμυρίων ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία, σε ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να λάβει χρήματα εκ των προτέρων και να διευκολυνθεί η ανάκτηση άλλων απαιτήσεων, ανέφεραν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters την Πέμπτη.

Golden Visa: Οι προϋποθέσεις χορήγησής της

Η κοινή υπουργική απόφαση 46440/19/2019 σχετικά με τον καθορισμό των δικαιολογητικών, των διαδικασιών και των λοιπών θεμάτων που αφορούν στη χορήγηση άδειας εισόδου και διαμονής στην Ελλάδα σε πολίτες τρίτων χωρών, για επένδυση σε τίτλους ή τραπεζική κατάθεση, βάσει του ν.

Δεύτερη ευκαιρία για ρυθμίσεις παλαιών οφειλών προς το Δημόσιο

Δεύτερη ευκαιρία αποπληρωμής οφειλών σε πολλές μηνιαίες δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους που είχαν ρυθμίσει παλαιά χρέη τους προς την εφορία έως και σε 100 μηνιαίες δόσεις, σύμφωνα με διατάξεις που είχαν τεθεί σε ισχύ κατά τα έτη 2014 και 2015 ή σύμφωνα με την ισχύουσα από το 2013 μέχρι και σήμερα πάγια ρύθμιση τ

Πρόεδρος συνταξιούχων για την σημερινή αποκάλυψη της KONTRA news για το 1δις που "έκανε φτερά"

Μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της KONTRA news για λεφτά συνταξιούχων που "έκαναν φτερα", πρόεδρος του δικτύου Νίκος Χατζόπουλος ήταν σήμερα καλεσμένος για να αναλύσει την μεγάλη αδικία που βγήκε στην επιφάνεια 

Αυθαίρετα: Αύξηση των προστίμων από τον Ιούλιο του 2020

Νέα παράταση έως τα τέλη Ιουνίου 2020 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και τελευταία για όσα υπάγονται στην κατηγορία 5, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, ύστερα από σχετική συνάντηση που είχε το απόγευμα με τους προέδρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γ.

"Λαβράκια" από την ΑΑΔΕ: Αποκάλυψε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής με πειραγμένες ταμειακές μηχανές

Ένα μεγάλο κύκλωμα ανάπτυξης και χρήσης παράνομων λογισμικών εφαρμογών, που παρεμβαίνουν και αλλοιώνουν τα πραγματικά δεδομένα των συναλλαγών στους φορολογικούς μηχανισμούς και τις ταμειακές μηχανές, εντόπισαν οι υπηρεσίες ειδικών ερευνών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

ΕΣΠΑ: Απορρόφηση ή κάτι παραπάνω;

Είναι σύνηθες το φαινόμενο η δημόσια συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ ή άλλων εργαλείων να περιορίζεται στην απορρόφησή τους και μάλιστα συχνά με μικροπολιτική διάθεση. Η σημερινή κυβέρνηση, μόλις ανέλαβε την εξουσία, φρόντισε να επικοινωνήσει την απογοήτευσή της για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ που παρέλαβε.

ΣΦΕΕ: Δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις με τις αλλαγές στις φαρμακευτικές τιμές

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) στην τροπολογία με τις αλλαγές στις τιμές των φαρμάκων διαπιστώνει κάποια απλούστευση της διαδικασίας και μεγαλύτερη διαφάνεια, αλλά όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, δεν διορθώνονται οι στρεβλώσεις.

Διορθώσεις στο μέτρο των e- αποδείξεων εξετάζει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

Στην επανεξέταση του μέτρου των ηλεκτρονικών αποδείξεων προχωρά η κυβέρνηση καθώς στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης έχουν κατατεθεί εκατοντάδες παρατηρήσεις πολιτών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση για ηλεκτρονικές συναλλαγές στο 30% του εισοδήματος. 

Κοινωνικό μέρισμα τον Δεκέμβριο: Ποιοι θα το πάρουν

Ο κύβος ερρίφθη και η κυβέρνηση δια στόματος του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι τελικά θα διανεμηθεί κοινωνικό μέρισμα τον άλλο μήνα. Όπως μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης “δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς“. Δεν προσδιόρισε βέβαια τα κριτήρια με τα οποία θα δοθεί, ούτε και το ποσό που διανεμηθεί.

Νίκος Κουγιουμτζής - αντιπρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο KONTRA news

Ο Νίκος Κουγιουμτζής - αντιπρόεδρος Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών στο KONTRA news με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη αναφέρθηκε στο νέο φορολογικό και την κατάσταση αυτή την στιγμή στην Αγορά 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2019: Πότε θα πιστωθούν

Από την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019  ξεκινά η καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2019. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου.

Ο Νόμος 4611/2019 έχει επιφέρει αλλαγές στις ημερομηνίες καταβολής μηνιαίων κύριων συντάξεων ΕΦΚΑ.
Σύμφωνα με το Νόμο, ως ημερομηνία καταβολής των μηναίων κύριων συντάξεων του ΕΦΚΑ ορίζεται:

Συντάξεις: 1.560 συνταξιούχοι εισέπραξαν από λάθος πάνω από 8 εκατ. ευρώ!

Ένα λάθος οδήγησε στο να πιστωθούν περισσότερα από 8 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς συνταξιούχων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, τον Μάιο του 2019 με τις συντάξεις του Ιουνίου 1.560 συνταξιούχοι εισέπραξαν παραπάνω 8,2 εκατομμύρια ευρώ από αυτά που έπρεπε να λάβουν.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ