Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ε.Β.Ε.Π: Πίνακας με χρονοδιάγραμμα μέτρων - διαδικασιών - προθεσμιών - και αιτήματα για παράταση ένταξης των επιχειρήσεων στα μέτρα

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς διαβίβασε στα μέλη του, καθώς και στα Επιμελητήρια της Αττικής μέλη του Π.Ε.Σ.Α., έναν πλήρη πίνακα με το χρονοδιάγραμμα όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων, ώστε να προβούν οι επιχειρήσεις εγκαίρως, στις απαραίτητες διαδικτυακές ενέργειες προς τις ενδεδειγ

«Ναυάγησε» το Eurogroup για τον κορωνοϊό - Νέα τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη

Πολλές αντιδράσεις, έντονο παρασκήνιο και διαξιφισμοί στο ολονύχτιο θρίλερ του Eurogroup. Δεν βγήκε «λευκός καπνός», αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για τις 11:00 συνέντευξη Τύπου και το όργανο θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο Πέμπτη.

Σταϊκούρας: Πιο φιλόδοξο το ευρωπαϊκό πακέτο μέτρων - θα καλύψουμε τις διαφορές

Με δήλωση του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στη μαραθώνια συνεδρίαση του Eurorgroup κάνει λόγο για πρόοδο επί ενός, πιο, φιλόδοξου πακέτου μέτρων, τονίζει πως υπάρχουν διαφορές αλλά εκτιμά πως θα καλυφθούν.

Επιχειρηματικά Νέα στο Kontra News 7/4/2020

Ανέστης Ντόκας - Επιχειρηματικά Νέα στο Kontra News 10 7/4/2020

  • Κυριακούλης Ναυτιλιακή:Εκδοση ομολόγου 300.000 ευρώ με επιτοκιο 3%
  • Βιοκαρπέτ: Δε μπορούν να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις της κρίσης 
  • Ελινοϊλ: Μέσω κινητού οι παραγγελίες καυσίμων

Κομισιόν: 1 δισ. ευρώ στις ελληνικές επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Μαργκρέτε Βεστάγκερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε ότι «το παρόν ελληνικό καθεστώς επιστρεπτέων προκαταβολών ύψους 1 δισ. ευρώ θα συμβάλει στην εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας στην ελληνική οικονομία».

Κορωνοϊός: Όλες οι διευκρινίσεις και τα χρονοδιαγράμματα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις

Αναλυτικές διευκρινίσεις για όλα τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων–εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα, δίνει το υπουργείο Εργασίας με εγκύκλιό του. 

Κορωνοϊός: «Ανάσα» από την ΕΚΤ – Δεκτά τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ανακοινώνοντας ότι θα δέχεται τα ελληνικά κρατικά ομόλογα που είναι στην κατηγορία junk ως ενέχυρα, για τη διευκόλυνση της πρόσβασης στη ρευστότητα. Για «έμπρακτη στήριξη της χώρας» μιλάει το ΥΠΟΙΚ.

Γιώργος Πιτσιλής: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πληρωμή των 800 ευρώ στους δικαιούχους

Η ΑΑΔΕ εργάζεται εντατικά για να ανοίξει μέχρι τις 15 Απριλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την πληρωμή των 800 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους, όπως τόνισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.

Γενναία διαγραφή χρεών στις επιχειρήσεις για να πάρει μπροστά η οικονομία

Τα εργοστάσια και οι παραγωγικές μονάδες που έβαλαν λουκέτο δεν πρόκειται να ανοίξουν χωρίς άμεση κρατική βοήθεια - Τα ευρωπαϊκά κονδύλια των 500 δισ. που αποφασίζει σήμερα το Eurogroup δεν λύνουν το πρόβλημα

Το Eurogroup φέρνει μέτρα άνω των 500 δισ. ευρώ, αλλά όχι «κορωνο-ομόλογο»

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι πιθανόν να συμφωνήσουν σήμερα, Τρίτη σε μέτρα ύψους άνω του μισού τρισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά να αναφέρουν ότι θα χρειασθούν περισσότερες συζητήσεις όσον αφορά στα σχέδια για κοινή έκδοση χρέους.

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκε κατά 7,8% το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας τον Φεβρουάριο

Αύξηση 7,8% σημείωσε τον Φεβρουάριο εφέτος το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας, καθώς η αξία των ελληνικών εξαγωγών είχε αρνητικό πρόσημο, ενώ αυτή των εισαγωγών παρουσίασε- έστω και μικρή- άνοδο.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τις εμπορευματικές συναλλαγές προκύπτει:

Τι προτείνει ο υπουργός Οικονομικών πριν το Eurogroup

Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη και «ουσιαστικές, τολμηρές και ανάλογες με τη σοβαρότητα της κατάστασης, απαλλαγμένες από όρους, περιορισμούς και αγκυλώσεις του παρελθόντος» λύσεις ζητά ο υπουργός Οικονομικών ενόψει του σημερινού κρίσιμου Eurogroup.

Σήμερα το κρίσιμο Eurogroup: Πιέσεις για ομόλογα-corona και τα εναλλακτικά πλάνα

Ιδιαιτέρως κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup καθώς οι 19 υπ. οικονομικών της Ευρωζώνης καλούνται να βρουν την χρυσή τομή μεταξύ των κρατών μελών για την επόμενη ημέρα της ευρωπαϊκής οικονομίας, μετά το αδιέξοδο της Συνόδου Κορυφής στις 26 Μαρτίου.

«Απολύτως υπέρ» της έκδοσης «κορωνο-ομολόγων» τάσσεται ο γ.γ. του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία

«Ένα δημοσιονομικό εργαλείο δεν πρέπει να είναι ιδεολογικό θέμα. Πρέπει κανείς να δει αυτά τα ομόλογα ρεαλιστικά, ως χρήσιμο, ισχυρό και αποτελεσματικό μέσο κοινής ανάληψης κινδύνου»

Κοντά σε «σχέδιο διάσωσης» και όχι σε κορωνο-ομόλογα οι Ευρωπαίοι ΥΠ.ΟΙΚ.

Λόγω της διαφωνίας της Γερμανίας και ακόμα τριών χωρών -Ολλανδία, Αυστρία, Φινλανδία-, η πρόταση εννέα κρατών μελών, με επικεφαλής την Ιταλίας και την Ισπανία, για την έκδοση κορονο-ομολόγων, ώστε να αμβλυνθούν οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, δεν φαίνεται να έχει τύχη στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup.

Κορωνοϊός: Voucher 18μηνης διάρκειας για αποζημίωση των πελατών από ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία

Σε ρύθμιση με την οποία δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher 18μηνης διάρκειας, με σκοπό τη στήριξη ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και ταξιδιωτικών γραφείων εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού, προχωράει το υπουργείο Τουρισμού.

Subscribe to ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ