Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νέα Φιλαδέλφεια: Γονείς συλληφθέντων χούλιγκαν ζητούν με επιστολή τους παρέμβαση της κροατικής κυβέρνησης

Στηριζόμενοι σε δηλώσεις Έλληνα δικηγόρου που εκπροσωπεί την πλειοψηφία των Κροατών χούλιγκανς, γονείς των συλληφθέντων έστειλαν επιστολή με την οποία ζητούν δίκαιη δίκη και την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης

Μοιραστείτε το

Αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όπου ξεκίνησαν οι απολογίες των χούλιγκαν της Ντινάμο Ζάγκρεμπ οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, ακούσαμε ότι «βρέθηκαν στην Αθήνα για να δουν τον αγώνα» ή ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία, παρά μόνο κάποια βίντεο από κάμερες», οι οικογένειες των συλληφθέντων φρόντισαν να τα μετατρέψουν σε… επιχειρήματα

Μερίδα γονέων αλλά και συνοπαδοί της Ντινάμο Ζάγκρεμπ έστειλαν επιστολή στην κροατική κυβέρνηση με την οποία ζητούν την άμεση παρέμβαση της ώστε οι δικοί τους άνθρωποι να έχουν μια δίκαιη δίκη, αλλά παράλληλα να έχουν και καλύτερη αντιμετώπιση από δω και πέρα από τις ελληνικές αρχές.

Στην επιστολή καταγγέλουν τις συνθήκες κράτησης, επιμένουν ότι υπάρχουν τραυματίες τους οποίους δεν έχουν προσέξει όπως θα έπρεπε οι αρχές. Επίσης στην ίδια επιστολή καταγγέλουν οτι μεθοδεύεται ο διαχωρισμός τους σε μικρότερα γκρουπ που θα μεταφερθούν σε διάφορες φυλακές, πρακτική που θεωρούν ότι εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια τους καθώς στα σωφρονιστικά ιδρύματα τους περιμένουν με… άγριες διαθέσεις οπαδοί των ελληνικών ομάδων που θέλουν να πάρουν εκδίκηση.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Απευθυνόμαστε σε εσάς ως γονείς παιδιών που έχουν συλληφθεί στην Ελλάδα. Ως γονείς και οικογενειάρχες, καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, ανεξάρτητα από το πού διαπράττεται και από ποιον.

Λαμβάνοντας υπόψη τη δήλωση του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα, στην οποία ήταν πολύ επικριτικός στο δικαστήριο και την ελληνική κυβέρνηση, σχετικά με την υπόθεση των παιδιών μας, πολιτών της Δημοκρατίας της Κροατίας, είναι προφανές ότι μπορούμε να αναμένουμε ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη και εγγυημένη ασφάλεια στην Ελλάδα.

Το λιντσάρισμα των ΜΜΕ στην Ελλάδα, παρά το τεκμήριο αθωότητας, δημιουργεί την αντίληψη ότι τα παιδιά μας είναι δολοφόνοι.

Απευθύνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κροατίας, στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κροατίας να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις συνταγματικές και νομικές τους αρμοδιότητες για να βοηθήσουν τους Κροάτες πολίτες στο εξωτερικό.

Απαιτούμε να εμπλακούν στην υπόθεση αυτή όλες οι αρμόδιες αρχές της Δημοκρατίας της Κροατίας. Καλούμε το Υπουργείο Εξωτερικών να εμπλακεί περισσότερο στην υπόθεση, με τακτικές επαφές με τις οικογένειες των κρατουμένων.

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία η επείγουσα αναχώρηση αντιπροσωπείας του Υπουργείου Δικαιοσύνης στην Ελληνική Δημοκρατία.

Παρακαλούμε να κάνετε τα πάντα για να διασφαλίσετε ότι τα παιδιά μας θα λάβουν όλη τη διπλωματική και νομική συνδρομή που συνήθως παρέχεται σε πολίτες μας που συλλαμβάνονται σε ξένη χώρα, ειδικά δεδομένου ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών της Δημοκρατίας της Κροατίας, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι νεότεροι, το πολύ 18, 19 ή 20 ετών.

Ζητούμε να καταβληθούν όλες οι προσπάθειες σε επίπεδο διπλωματίας και πολιτικής για να τους βάλουν σε μία φυλακή και όχι να τους χωρίσουν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.