Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κώστας Ζαχαριάδης: Η Μενδώνη να πάρει πίσω την απόφαση να κάνει έξωση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

«Όταν υπάρχουν τόσο σημαντικά θέματα για την πόλη ο κ. Μπακογιάννης δεν επιτρέπεται ούτε να σιωπά ούτε να αδιαφορεί»

Μοιραστείτε το

Να πάρει πίσω την άδικη και λαθεμένη απόφαση βάσει της οποίας ανακαλεί την παραχώρηση του κτιρίου της Ερμού 134-136 στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, ζητά από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη να πάρει θέση για το θέμα  αυτό, ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως επισημαίνει ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόκειται για «μια παραχώρηση που χρονολογείται από την εποχή της Μελίνας Μερκούρη και ουδείς υπουργός Πολιτισμού, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, δεν έχει διανοηθεί να θίξει».

«Ένα κτίριο που επί δεκαετίες έχει υπάρξει ζωντανό κύτταρο της πόλης, χώρος φιλόξενος για χιλιάδες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις. Ένας χώρος πρότυπο για το πώς ένα επιστημονικό σωματείο μπορεί να συμμετέχει στη ζωή της πρωτεύουσας και να συνομιλεί με τους κατοίκους της, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση της μνήμης και της πολιτιστικής ταυτότητας», σημειώνει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κώστα Ζαχαριάδη

Το κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι ένα από τα πιο σημαντικά τοπόσημα για τον πολιτισμό, τις τέχνες και τον κοινωνικοπολιτικό διάλογο στην Αθήνα. H υπουργός Πολιτισμού εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας ανακαλεί την παραχώρηση του κτιρίου της Ερμού 134-136 στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων, μια παραχώρηση που χρονολογείται από την εποχή της Μελίνας Μερκούρη και ουδείς υπουργός Πολιτισμού, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, δεν έχει διανοηθεί να θίξει. Ένα κτίριο που επί δεκαετίες έχει υπάρξει ζωντανό κύτταρο της πόλης, χώρος φιλόξενος για χιλιάδες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές, επιστημονικές, κοινωνικές και πολιτικές εκδηλώσεις. Ένας χώρος πρότυπο για το πώς ένα επιστημονικό σωματείο μπορεί να συμμετέχει στη ζωή της πρωτεύουσας και να συνομιλεί με τους κατοίκους της, δίνοντας έμφαση στη διατήρηση της μνήμης και της πολιτιστικής ταυτότητας. Η στήριξή μας στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων είναι αυτονόητη. Καλώ την Υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει αυτή την άδικη και λαθεμένη απόφαση και τον Δήμαρχο της Αθήνας να πάρει θέση. Όταν υπάρχουν τόσο σημαντικά θέματα για την πόλη ο κ. Μπακογιάννης δεν επιτρέπεται ούτε να σιωπά ούτε να αδιαφορεί.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.