Συνταγή της ημέρας: Λεμονάτη Ρεβυθόσουπα

Υλικά Συνταγής
500 γραμ. ρεβύθια
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
1 καρότο τριμμένο
1 λεμόνι
2 κουταλιές ταχίνι
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο ή καυτερή πιπεριά προαιρετικά

Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα ωραιότερα λεμονάτα ρεβύθια σούπα χυλωμένα και σωστά βρασμένα, τα μουλιάζουμε πρώτα για 24 ώρες.
Ξεπλύνετε τα ρεβύθια πολύ καλά και βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με πολύ νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Καθαρίστε τον αφρό που σχηματίζεται κατά το βράσιμο. Σουρώστε τα και ξεπλύνετε την κατσαρόλα.
Ρίξτε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, σοτάρετε τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο για 1 λεπτό και αφαιρέστε την. Ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήστε να γυαλίσει για λίγα λεπτά στο λάδι. Προσθέστε τα ρεβύθια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά να ντυθούν με το ελαιόλαδο.
Ρίξτε μέσα το καρότο και ζεστό νερό, περίπου 1 ½ λίτρο, να καλυφθούν τα ρεβύθια. Σκεπάστε και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να κρατήσουν το σχήμα τους. Αλατοπιπερώστε προς το τέλος του βρασμού.
Στο τέλος, αφού βράσουν τα ρεβύθια, δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό από το λεμόνι και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα. Η σούπα θα πυκνώσει έτσι και θα δέσει ο ζωμός της.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή