Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2025

Διευκρινίσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τους ελέγχους στο Μέτρο 23

Με βάση το Ε9 των ιδιοκτητών, πραγματοποιήθηκε ο έλεγχος του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα αγροτεμάχια των δικαιούχων του Μέτρου 23, ανακοίνωσε την Τρίτη (09/12) ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε προκειμένου να γίνει σύγκριση της έκτασης των δηλωθεισών εκτάσεων στο Ε9 των ιδιοκτητών με αυτές που δηλώθηκαν στην αίτηση ΟΣΔΕ 2024.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρίνισε ότι με βάση την διασταύρωση αυτή δεσμεύθηκαν οι δηλώσεις δικαιούχων -ιδιοκτητών ή ενοικιαστών- εφόσον υπήρχε απόκλιση μεγαλύτερη των 5 στρεμμάτων ανάμεσα στη δηλωθείσας έκτασης του ιδιοκτήτη στο Ε9 και της καταχωρηθείσας έκτασης στη βάση δεδομένων του ΟΣΔΕ.

Για τις δηλώσεις που δεσμεύθηκαν, αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος, οι παραγωγοί θα πληρωθούν στο τέλος Δεκεμβρίου.

Οι έλεγχοι σε σχέση με τα ΑΤΑΚ και το ΚΑΕΚ των ακινήτων δεν πρέπει να συγχέονται με το εν λόγω ζήτημα.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή