Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Αλί Χαμενεΐ: Το Ισραήλ πρέπει να τιμωρηθεί και θα τιμωρηθεί

Μοιραστείτε το

Ο Ιρανός ηγέτης Αλί Χαμενεΐ τόνισε την Τετάρτη ότι το Ισραήλ «πρέπει και θα τιμωρηθεί» για την επίθεση στο συγκρότημα του ιρανικού προξενείου στη Συρία.

Σε ομιλία του με την ευκαιρία του Eid al-Fitr,  υπογράμμισε ότι «το κακό καθεστώς έκανε ένα λάθος και πρέπει να τιμωρηθεί, και θα τιμωρηθεί».

 Οι δηλώσεις του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν προτίθενται σε μία σειρά άλλων προειδοποιήσεων που αφορούν  την  αεροπορική επιδρομή που Σύροι και Ιρανοί αξιωματούχοι απέδωσαν στο Ισραήλ με αποτέλεσμα να  καταστραφούν  τα κεντρικά γραφεία του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό,  και να προκληθεί ο θάνατος δύο ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του ανώτερου Ιρανού στρατιωτικού αξιωματούχου στη Συρία, και μελών της Ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς.

Η Ιρανική Επαναστατική Φρουρά ανέφερε ότι 7 από τα μέλη της, μεταξύ των οποίων ο ταξίαρχος Mohammad Reza Zahedi και ο ταξίαρχος Mohammad Hadi Haji Rahimi, σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο αριθμός των νεκρών από το χτύπημα που είχε στόχο το ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό έφτασε τα 16 άτομα.

Τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, στοχεύοντας κυρίως στόχους του Ιράν και της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων αποθηκών και αποστολών όπλων και πυρομαχικών, αλλά και τοποθεσίες του συριακού στρατού.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.