Συνταγή για πίτα βουτύρου στο τηγάνι, με 3 υλικά-Ινδική Παράθα

Οι πίτες αποτελούν αγαπημένο φαγητό όλων. Ξεφεύγοντας από τα συνηθισμένα βλέπουμε εδώ μια υπέροχη συνταγή για μια πίτα από την Ινδία. Παράθα λοιπόν.

Πρόκειται για μια συνταγή που βασίζεται στο αλεύρι και στο βούτυρο και μια συνταγή που μπορεί σαν παρασκευή να είναι εύκολη έχει κάποια δυσκολία στο άνοιγμα της πίτας.

Υλικά συνταγής για Παράθα, πίτα βουτύρου

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις +έξτρα για το άνοιγμα
  • 1 αυγό
  • βούτυρο
  • αλάτι
  • νερό σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση συνταγής για Παράθα, Πίτα Βούτυρου

  • Ξεκινάμε τη συνταγή βάζοντας σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
  • Προσθέτουμε το αυγό και ρίχνουμε σιγά σιγά νερό, όσο χρειαστεί για να φτιάξουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ούτε μαλακή, ούτε σκληρή.
  • Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα στο ψυγείο.
  • Στη συνέχεια μοιράστε την σε κομμάτια 4 ή 5.
  • Στη συνέχεια της συνταγής μας ζυμώνουμε λίγο ακόμη τα κομμάτια που κόψατε και μετά ανοίξτε τα με έναν από τους τρεις τρόπους που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.
  • Απαραίτητο καθώς ανοίγετε το φύλλο θα βάζετε αρκετό βούτυρο στη ζύμη.
  • Την ψήνετε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά και αφού την έχετε περάσει με βούτυρο -και μετά το άνοιγμα- και από τις δύο πλευρές.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή