Ένα καταπληκτικό και εύκολο φαγητό με τις ελιές να κάνουν τη διαφορά, η συνταγή βασισμένη στο Μπαρδουνιώτικο κοτόπουλο, όπου την τοπική σφέλα την αντικαθιστά η κλασική φέτα.
Υλικά για 4 άτομα
- 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή φιλέτα
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 200 ml χυμό ντομάτας
- φρέσκια ή ξερή ρίγανη
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- αλάτι
- 250 ml ζωμό κοτόπουλου
- 1 κ.γ. ανάμεικτες ελιές
- 200 γρ. φέτα
Εκτέλεση
Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι θωρακίζουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε μέτριες φέτες και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ, τη ζάχαρη, το πιπέρι, την ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και τον ζωμό, σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 50 λεπτά, τέλος προσθέτουμε τις ελιές και τη φέτα θρυμματισμένη. Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κοτόπουλο αλλιώς σιγοβράζουμε με λίγο επιπλέον νερό για άλλα 10-15 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό 10 λεπτά ώστε να λιώσει η φέτα και σερβίρουμε.

Συνταγή – Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη