Επικίνδυνα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα

3
Επικίνδυνα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα

Της Ελένης Τσερεζόλε

Άνοιξαν σήμερα, με τις ευλογίες και τις οδηγίες της υπουργού Παιδείας, τα σχολεία όπως είχαν ακριβώς κλείσει, με μόνο ένα επιπλέον… self test και παρά την τεράστια αγωνία παιδιών, εκπαιδευτικών, γονιών. Κάτι για το οποίο η επιτελική κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι εδώ και πολύ καιρό ολοφάνερο, ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου, από τη στιγμή που ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας των σχολείων, ενώ θερίζει η πανδημία, εξυπηρετεί, όχι παιδαγωγικούς αλλά ιδεοληπτικούς σκοπούς. Χαρακτηριστικό δε της πλήρους χρεοκοπίας της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι ότι δεν καταφέρνει να υπηρετήσει καν τους δικούς της σχεδιασμούς, αδυνατώντας να διασφαλίσει την επάρκεια των self test.

Μεταθέτοντας την ευθύνη και καλώντας όσους δεν βρήκαν το τεστ, να τα παίρνουν σήμερα το πρωί έξω από τα σχολεία. Χωρίς καμία πρόνοια για σειρά αυτονόητων θεμάτων, όπως το γεγονός ότι κάποιοι μαθητές σήμερα το πρωί μπορεί να βρέθηκαν θετικοί, αφού όμως έχουν χρησιμοποιήσει τα ΜΜΜ, εισέλθει στους σχολικούς χώρους, έχοντας έλθει σε επαφή με άλλα παιδιά!

Ή το γεγονός ότι τα κρούσματα πλέον αυτά θα πρέπει να επιστρέψουν σπίτια τους ξαναχρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ και διασπείροντας ακόμη περισσότερο τον ήδη καλπάζοντα ιό! «Άλλη μία συνταγή επιδημιολογικής αποτυχίας!», σημείωσε ορθά ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χωρίς δυστυχώς να «ιδρώσει» το αυτί της κυβέρνησης.

Η οποία την ώρα που χωρίς κατάλληλη προετοιμασία ανοίγει τα σχολεία, κι ενώ ο δημόσιος μηχανισμός πάσχει λειτουργικά λόγω των απουσιών των υπαλλήλων εξαιτίας της πανδημίας, αρχίζει να «παίζει» δια στόματος, μεταξύ άλλων κυβερνητικών, και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, με την ιδέα της επικείμενης (θέμα εβδομάδων) λήξης της πανδημίας! Κάτι σαν το «τελευταίο μίλι προς την ελευθερία» που είχε ανακοινώσει ο κ. Μητσοτάκης που αισίως κρατά 11 μήνες! Τι κι αν ο Γερμανός υπουργός Υγείας χαρακτηρίζει αφελή αυτή την υπόθεση;

Ή ο καθηγητής Ιωαννίδης προβλέπει ότι η Ελλάδα θα βγει ουραγός από την πανδημία; Τα προπαγανδιστικά «επιχειρήματα» καλά κρατούν κόντρα στη λογική και την υγεία μας…