Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και πάει λέγοντας…

12
Αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση και πάει λέγοντας…

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΥΜΠΙΖΗ για την κυριακάτικη Kontranews

Η κυβέρνηση δεν έκρυψε ότι αναζητά ουσιαστικές προτάσεις από την αντιπολίτευση. Ελπίζω να τις ακούσει από το τρίτο κόμμα της Βουλής γιατί το δεύτερο αποδείχθηκε ουραγός στην αξιοπιστία…». «Αξιοπερίεργο το γεγονός ότι ένα κόμμα που κάθε τόσο συντόνιζε κινητοποιήσεις, σήμερα δυσκολεύεται να οργανώσει ακόμα και ένα συνέδριο….». «Μια παράταξη που αυτοαποκαλείται λαϊκή αρνείται να εκλέξει αρχηγό από τον λαό…».

«Η δημόσια καταστροφολογία που εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται τελικά με τη δειλία του. Η εσωκομματική ασφυξία τον οδηγεί συχνά να γίνεται μεγάφωνο για τα πιο χυδαία fake news, ειδικά στο ζήτημα της πανδημίας…». Όλα αυτά τα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, με στόχο να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν τα παραπάνω λέγονταν κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής περιόδου θα φάνταζαν λογικά. Όμως ειπώθηκαν την ώρα που η πανδημία είναι ίσως στο χειρότερο σημείο της, και τη στιγμή που μετράμε καθημερινά χιλιάδες κρούσματα και εκατοντάδες νεκρούς. Μπορεί η επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση να έγινε σε μια αμιγώς κομματική συνεδρίαση, όμως ο βασικός θεσμικός ρόλος του Κυριάκου Μητσοτάκη εδώ και δύο χρόνια είναι αυτός του πρωθυπουργού και όχι του αρχηγού της ΝΔ.

Ο κόσμος (η ομιλία καλύφθηκε από την ΕΡΤ) περιμένει να ακούσει από τον πρωθυπουργό λύσεις για τα προβλήματα που τον απασχολούν. Κορωνοϊός, ακρίβεια, ανεργία, καθημερινότητα. Καθόλου δεν νοιάζουν τον μέσο Έλληνα πολίτη οι κομματικές διαφορές που έχει η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι είπε όμως ο πρωθυπουργός;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κάνει προτάσεις. Όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλα τα κόμματα από την αρχή της πανδημίας ζητούν την ενίσχυση του ΕΣΥ. Όλα τα κόμματα έχουν καταθέσει προτάσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας. Έχουν ακουστεί φωνές για συνεννόηση, για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής. Σήμερα στην κυριακάτικη Kontranews ο Κώστας Ζαχαριάδης λέει πως έχει κάνει εξειδικευμένη πρόταση για τηλεργασία στο δημόσιο και ο αρμόδιος υπουργός του έχει κλείσει την πόρτα. Ο πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει αναβάλλει το Συνέδριο του λόγω κορωνοϊού. Μα για τον ίδιο λόγο δεν αναβλήθηκε και το Συνέδριο της ΝΔ; Ή μήπως όχι; Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν εκλέγει πρόεδρο με ανοιχτή ψηφοφορία όπως η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ. Για ποιον λόγο όμως ένας πολιτικός πρέπει να εμπλακεί στα εσωτερικά ζητήματα ενός άλλου κόμματος; Σε τι θα ωφελήσει αυτό; Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για κινδυνολογία και fake news για την πανδημία…

Γιατί όμως δεν αποδεικνύει με στοιχεία και αποδείξεις τα δήθεν ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί πχ δεν δημοσιεύει στοιχεία που να δείχνουν πως όντως δεν πεθαίνει κόσμος εκτός των ΜΕΘ; Πως όντως δεν υπάρχουν VΙΡ ΜΕΘ… Αυτή είναι η δουλειά ενός πρωθυπουργού και όχι η αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Όλα αυτά βέβαια, όπως είπαμε, θα ήταν λογικά σε μια προεκλογική περίοδο και όχι σε μία περίοδο που υπάρχουν χίλια δυο κοινωνικά προβλήματα… Και ο νοών νοείτω.