Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: Να φύγει η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων

15
Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης: Να φύγει η κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων

Συνέντευξη στον Χρήστο Κυμπιζή από την Κυριακάτικη Kontranews

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μέσω της Κυριακάτικης Kontranews και ζητά άμεσα να στηθούν κάλπες: «Το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι δυσβάσταχτο, είναι τεράστιο με 60, 80 και 90 νεκρούς κάθε μέρα. Να πάμε σε εκλογές. Να απαιτήσει ο λαός να φύγουν. Είναι τεράστιο το κόστος της παραμονής τους. Εδώ και τώρα Πολιτική Αλλαγή» λέει χαρακτηριστικά. Επιπλέον, κατηγορεί τη ΝΔ πως κορόιδεψε τους συνταξιούχους, υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός «βρίσκεται σε πανικό» και καταθέτει τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά και για τον Νίκο Ανδρουλάκη, από τον οποίο, όπως λέει, περιμένει να ακούσει σαφείς πολιτικές θέσεις…

» Καθημερινά βλέπουμε δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού. Τι πρέπει να γίνει για να πέσουν;

Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα βλέπουμε σε όλες τις χώρες. Η χώρα μας όμως, δυστυχώς, σέρνει πρώτη το μακάβριο χορό των νεκρών σταθερά εδώ και 5 μήνες, έχοντας το διπλάσιο αριθμό απωλειών από κορωνοϊό από τον μέσο όρο της Ευρώπης ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Οι 21.717 νεκροί αποτελούν τον συγκλονιστικό καθρέφτη της Κυβέρνησης των Ενόχων, της εγκληματικά ανεπαρκούς κυβέρνησης του χάους και του μπάχαλου. Εδώ και 23 μήνες κάθε μέρα λέμε ως ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα τι και πώς πρέπει να γίνει, με συγκροτημένες προτάσεις τόσο από ειδικούς, όσο και από ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κυβερνητική αλαζονεία, η υπεροψία και η διαφθορά δεν τους επιτρέπει να ακούσουν. Με 4,9 δισ. απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες-φαντάσματα, η Πανδημία έγινε Πλιάτσικο, η μεγαλύτερη Μπίζνα. Πώς να ακούσει η κυβέρνηση; ΔΕΝ ακούει. Η Κοινωνία, οι Πολίτες και τα Νοσοκομεία έχουν εγκαταλειφθεί να παλεύουν μόνοι τους, στον αυτόματο πιλότο, χωρίς καμία υποστήριξη. Η Κυβέρνηση του Ανέμελου ενδιαφέρεται μόνο να στείλει πελάτες στα διαγνωστικά κέντρα και τις ιδιωτικές κλινικές, τους MEGA Χορηγούς της. Κερδοσκοπούν αισχρά και ανερυθρίαστα σε βάρος του πολίτη που τρέμει το φυλλοκάρδι του για τη υγεία του και την υγεία των δικών του ανθρώπων, και η κυβέρνηση του ακροδεξιού άξονα της Αναλγησίας και του Κυνισμού Μητσοτάκη-Βορίδη -Γεωργιάδη κρατάει το φανάρι. Την ίδια ώρα η πανδημία της Ακρίβειας έρχεται ως τσουνάμι να σαρώσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Τριπλάσιοι λογαριασμοί ρεύματος τον Ιανουάριο, διπλάσιες τιμές στα αγαθά και στις υπηρεσίες κάνουν τον βίο, αβίωτο στη λαϊκή οικογένεια. Το κόστος παραμονής αυτής της κυβέρνησης είναι δυσβάσταχτο, είναι τεράστιο με 60, 80 και 90 νεκρούς κάθε μέρα. Να πάμε σε εκλογές. Να απαιτήσει ο λαός να φύγουν. Είναι τεράστιο το κόστος της παραμονής τους. Εδώ και τώρα Πολιτική Αλλαγή.

» H κυβέρνηση λέει πως το άνοιγμα των σχολείων ήταν σωστή απόφαση, διότι φανερώθηκαν πολλά κρούσματα από τα self tests…

Θα χαλούσε ο κόσμος αν τα σχολεία άνοιγαν δύο εβδομάδες μετά, όταν θα είχε περάσει το πικ της «Όμικρον»; Με το εγκληματικό κυβερνητικό -και όχι επιστημονικό πρωτόκολλο- της νόσησης του 50% συν 1 για να κλείσει μια σχολική τάξη των 28-30 μαθητών, όταν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες με 1 έως 4 κρούσματα προστατεύουν άμεσα την υγεία των παιδιών, κλείνοντας αυτές τις τάξεις. Οι ίδιοι οι μαθητές θέτουν τα αυτονόητα: Διεκδικούν Δωρεάν PCR και μάσκες, αραίωση των τμημάτων, περισσότερα δρομολόγια στα λεωφορεία. Γιατί δεν τα κάνει η κυβέρνηση; Επιδιώκει την Ανοσία της Αγέλης και όποιος επιβιώσει. Όλη η Ευρώπη συνταγογραφεί δωρεάν. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης γεμίζει τα ταμεία των διαγνωστικών κέντρων, με 60 και 100 ευρώ. Ο Δήμαρχος Νεαπόλεως-Συκεών εξασφάλισε PCR με 27€. Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου εξασφάλισε PCR με 25€. Στην Κύπρο τα PCR κοστίζουν 15 € και τα rapid γίνονται δωρεάν. Από την άλλη οι κυβερνητικοί πλιατσικολόγοι ενισχύουν τους MEGA Χορηγούς. Οι ατελείωτες ουρές των πολιτών και οι ατέλειωτες ώρες ταλαιπωρίας επιβεβαιώνουν και τους πιο δύσπιστους ότι πληρώνουμε την «Πανδημία Μητσοτάκη».

» Συνταξιούχοι κατεβαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται συχνά πυκνά κατά της κυβέρνησης, ενώ κάποιοι την κατηγορούν πως εφαρμόζει ακόμα τον νόμο Κατρούγκαλου… Τι πρέπει να γίνει;

Οι συνταξιούχοι πίστεψαν στον Μητσοτάκη το 2019, τον ψήφισαν 1 στους 2, και σήμερα νιώθουν στο πετσί τους τη μεγάλη κοροϊδία, έχουν αντιληφθεί ότι πρόκειται για κυβέρνηση Πολιτικών Απατεώνων.

Έκοψαν τη νομοθετημένη 13η σύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ, που είχε ψηφιστεί τον Μάιο του 2019 με τον νόμο 4611 αρθ. 120 με προϋπολογισμένα τα 1,1, δισ. για να παρέχεται κάθε Μάιο σε όλους τους συνταξιούχους. Καταργήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρότι η ΝΔ το είχε ψηφίσει! Έκοψαν τα αναδρομικά των Συνταξιούχων που δόθηκαν τον Οκτώβριο του 2020 με την υπερ-φορολόγηση που έφθασε μέχρι το 52% με τροποποιητική φορολογική δήλωση. Έκοψαν ακόμη και το επίδομα «πείνας» των 250 ευρώ σε 200.000 χιλιάδες συνταξιούχους και στη συνέχεια τους καλούν να υποβάλλουν ενστάσεις! Αδιανόητη ταλαιπωρία για ανθρώπους που λαμβάνουν συντάξεις στα επίπεδα των 170 – 500 ευρώ και δεν έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους, αλλά ούτε και τις απανωτές ανατιμήσεις στα αγαθά πρώτης ανάγκης. Η κλίκα του Μαξίμου δεν ορρωδεί έναντι ουδενός, δεν έχουν ούτε ντροπή, ούτε τσίπα. Επικαλούνται ψευδώς, παρερμηνεύοντας τον νόμο Κατρούγκαλου, όπως ομολογήθηκε με την αναθεώρηση της εγκυκλίου Τσακλόγλου. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι το πρόβλημα ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου, μετά από 30 μήνες κυβέρνηση, αναρωτιέμαι πού βρίσκουν το θράσος να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των συνταξιούχων. Λησμονούν επιμελώς τις ηχηρές και επανειλημμένες ρητές προεκλογικές δεσμεύσεις Μητσοτάκη για άμεση κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου. Για αυτό πλέον οι συνταξιούχοι ομιλούν περί Πολιτικών Απατεώνων Ολκής.

» Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε διπλή αύξηση στον κατώτατο μισθό…

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε πανικό. Τα κακά μαντάτα για αυτόν από την κοινωνία έφθασαν. Με επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς άνευ αντικρίσματος και με διώξεις δημοσιογράφων επιχειρεί να αποδράσει από το πολιτικό του αδιέξοδο. Το Μαύρο στην ΕΡΤ ήταν η αρχή του τέλους του καθεστώτος Σαμαρά-Βενιζέλου. Η δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη και της Γιάννας Παπαδάκου είναι η αρχή του τέλους για το καθεστώς Μητσοτάκη. Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας θα επιστρέψει. Μας καλεί στο Αντίθετο Ρεύμα για Σύγκρουση, Ανατροπή και Πολιτική Αλλαγή. Μιλώντας το Μαξίμου για το αβέβαιο Μέλλον με υποσχέσεις ή για το μακρινό Παρελθόν, όπου για όλα ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, «ξεχνάμε» έτσι το τραγικό Παρόν για το οποίο ο Ανέμελος έχει την απόλυτη ευθύνη. Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη. Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ εδώ και τώρα.

» Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι θέλει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση μετά τις εκλογές… Βλέπετε πιθανότητα σύγκλισης;

Η όποια σύγκλιση προϋποθέτει σαφείς πολιτικές θέσεις. Θέσεις από τον κ. Ανδρουλάκη δεν έχουμε ακούσει. Όταν τον ακούσουμε, θα τον κρίνουμε, θα συμφωνήσουμε ή θα διαφωνήσουμε μαζί του. Άλλωστε οι καθαρές και σαφείς προγραμματικές συγκλίσεις για να αντιμετωπιστούν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών είναι πολύ σοβαρά ζητήματα, για να αντιμετωπίζονται επικοινωνιακά με γενικόλογες αναφορές τύπου life style άνευ περιεχομένου ή με ραντεβού στα τυφλά.