Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Συρία: Αεροσκάφος του Άσαντ καταρρίφθηκε στην Ιντλίμπ -Διαψεύδει την είδηση ο συριακός στρατός (βίντεο)

Μοιραστείτε το

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι καταρρίφθηκε αεροσκάφος του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία. Σύμφωνα όμως, με το συριακό πρακτορείο SANA όχι μόνο η Δαμασκός δεν έχασε αεροσκάφος, αλλά, αντίθετα, οι δυνάμεις της κατάρριψαν «τουρκικό καθεστωτικό αεροσκάφος» κοντά στην πόλη Saraqeb, με ορισμένα μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για τουρκικό drone.

Ο τουρκικός στρατός πλήττει στόχους της συριακής κυβέρνησης στην Ιντλίμπ τις τελευταίες εβδομάδες. Τον Φεβρουάριο συνολικά 55 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις του συριακού στρατού, περιλαμβανομένων αεροπορικών επιδρομών, στην επαρχία αυτή.

Την ίδια ώρα εξάλλου ο στρατός της Συρίας ανακοίνωσε ότι κλείνει τον εναέριο χώρο πάνω από το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας για όλα τα αεροσκάφη και τα drones, ενώ τόνισε ότι θα καταρρίπτει οποιοδήποτε αεροσκάφος τον παραβιάζει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

«Οποιοδήποτε αεροσκάφος παραβιάσει τον εναέριο χώρο μας, θα αντιμετωπίζεται ως εχθρικό και θα καταρρίπτεται», δήλωσε στρατιωτική πηγή σύμφωνα με το SANA.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.