Πλιάτσικο στο ΤΑΙΠΕΔ: 120 χιλιάρικα για σύμβουλο επικοινωνίας

Eχουμε πληρώσει πανάκριβα (και) το ΤΑΙΠΕΔ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του μέχρι τώρα, σε υπέρογκες αμοιβές για νομικούς, χρηματοοικονομικούς, τεχνικούς, συμβούλους ακινήτων κλπ, στους οποίους έχουν δαπανηθεί ένα σωρό εκατομμύρια χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό σχεδόν αποτέλεσμα.

Τώρα το Ταμείον, που είναι μείον, ετοιμάζεται να πληρώσει 120 χιλιάδες ευρώ (!) για… σύμβουλο επικοινωνίας! Το πλιάτσικο συνεχίζεται στο… παρά ένα των εκλογών, στο χρονικό σημείο δηλαδή που περνούν όλα τα περίεργα και “πονηρά”, διατάξεις από υπουργεία, οργανισμούς, εταιρείες του δημοσίου, ταμεία κλπ. Στις 26 Αυγούστου λοιπόν, την τελευταία ημέρα πριν αναλάβει η Υπηρεσιακή κυβέρνηση, το ΤΑΙΠΕΔ δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας, με 12μηνη διάρκεια και αμοιβή 120 χιλιάδες ευρώ. Δέκα χιλιάρικα το μήνα, δίνει το ταμείο για τις δημόσιες σχέσεις του και την… παρακολούθηση του site του!

Μιλάμε για αμοιβές που δεν δίνονταν ούτε στην εποχή των πολύ παχαίων αγελάδων και για ποσά που υπερβαίνουν πλέον κατά πολύ, στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ακόμη και τις αμοιβές διευθυντικών και διοικητικών στελεχών σε δημόσιους οργανισμούς και τράπεζες.

Αλλά βέβαια, όταν έχουν δαπανηθεί δεκάδες εκατομμύρια σε αμοιβές συμβούλων από την αρχή της λειτουργίας του Ταμείου και όταν κάθε χρόνο πληρώνει ο ελληνικός λαός εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις αμοιβές κάθε ενός από τα προνομιούχα διοικητικά μέλη του Ταμείου –πολλοί εκ των οποίων άφησαν καλές θέσεις στον ιδιωτικό τομέα για να πάρουν μέρος στο πάρτι αμοιβών του Ταμείου– τι να τους πουν δέκα… ψωροχιλιάρικα το μήνα, ε; Και μιλάμε για ένα Ταμείο για το οποίο δεν είναι ακόμη απολύτως σαφές το πώς ακριβώς και υπό ποιο καθεστώς θα λειτουργήσει.

Αλλά βέβαια, εκείνο που τους ενδιαφέρει κυρίως στην Οδό Κολοκοτρώνη (έδρα του ΤΑΙΠΕΔ) είναι η προβολή του έργου τους! Και μοιράζουν γι’ αυτό ένα σωρό λεφτά! Ποιου έργου του­­­­ς; Ακόμη και οι ελάχιστες ιδιωτικοποιήσεις που έχουν προχωρήσει επί ημερών ΤΑΙΠΕΔ, συνοδεύονται από πλήθος “γκρίζων ζωνών”, έχοντας προκαλέσει τις περισσότερες φορές την παρέμβαση των δικαστικών αρχών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή