Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2025

Οργή κατά Μακρόν στη Γαλλία – Τα «έχωσε» σε νοσοκόμα που δίνει μάχη με τον κορωνοϊό (video)

Πολλές συζητήσεις και επικρίσεις κατά του Εμανουέλ Μακρόν έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει τον γάλλο Πρόεδρο, ουσιαστικά να τα «χώνει» και να τη «λέει» σε νοσοκόμα, η οποία… τόλμησε να του ζητήσει περισσότερο προσωπικό την ώρα της μάχης κατά του κορωνοϊού, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να εκτελέσουν πιο αποτελεσματικά το καθήκον τους. Φέρεται να του είπε και για περικοπές που έχουν υποστεί εργαζόμενοι σε νοσοκομεία στη Γαλλία.

Όπως είχε γίνε γνωστό, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, ο Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε την προηγούμενη Πέμπτη (09/04) στο νοσοκομείο «Kremlin-Bicetre» προκειμένου να συνομιλήσει με εργαζομένους στον τομέα της υγείας.

Βίντεο που διέρρευσε, δείχνει, όμως, τον γάλλο πρόεδρο να «επιπλήττει» μια νοσοκόμα, λέγοντάς της ότι οι μειώσεις που έχουν υποστεί συνέβησαν παλαιότερα, αν και παραδέχτηκε ότι δεν έχουν αποζημιωθεί για τις απώλειες αυτές.

«Θα έλεγα ότι μάλλον δεν ακούτε αρκετά. Δε θα αναλάβω την ευθύνη για όσα έγιναν στο παρελθόν», φέρεται να λέει. Στη συνέχεια, ακούγεται η νοσοκόμα να απευθύνεται στον Μακρόν, περιγράφοντας τις συνθήκες εργασίας του ιατρικού προσωπικού:

«Αυτές τις δουλειές τις κάνουμε επειδή είναι η δική μας αποστολή. Τις κάνουμε επειδή αγαπάμε τους ανθρώπους. Είμαστε δημόσιο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, είμαστε φτωχοί. Και αύριο, μπορούμε να είμαστε αυτοί που θα είναι ξαπλωμένοι σε αυτά τα κρεβάτια. Θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό για εμάς και για τους άλλους, αλλά με τις ελλείψεις εργαζομένων, δεν μπορούμε». Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι «ο μόνος στην οικογένεια που δεν εργάζεται στις υπηρεσίες υγείας».

 

 Σημειώνεται ότι απόσπασμα από την επίσκεψη Εμανουέλ Μακρόν που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της γαλλικής προεδρίας δεν περιελάμβανε το συγκεκριμένο απόσπασμα, αλλά έδειχνε εργαζομένους του νοσοκομείου να φωνάζουν και να χειροκροτούν.

 

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή