Ντόνατς με γέμιση πραλίνας σοκολάτας

 Μια συνταγή που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ποιος μπορεί να πει όχι στη σοκολάτα;


 

Υλικά:

  • 4 ‏Αυγά
  • 1 μπάρα ( 125 γραμμάρια ) ‏Βούτυρο ανάλατο
  • 1 κούπα ‏Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ‏Νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ‏Καστανή ζάχαρη
  • 1/4 ‏Αλάτι
  • 200 γραμμάρια ‏Νουτέλα (ζεστή)
  • ‏Λάδι για τηγάνισμα
  • ‏Ζάχαρη, κανέλα

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά , λιώνετε μαζί το βούτυρο , τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι.

 

  • Μόλις βράσει βάλτε το όλο αλεύρι με τη μία.

 

  • Ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα συνέχεια μέχρι να γίνει μια στέρεη ζύμη-μπάλα που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

 

  • Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.

 

  • Χτυπάτε τα αυγά, 1 τη φορά. Προτού προχωρήσετε στο επόμενο αυγό πρέπει να έχει ομογενοποιηθεί πλήρως το προηγούμενο.

 

  • Μετά το 4ο αυγό η υφή της ζύμης θα έχει αλλάξει και θα έχει γίνει λεία.

 

  • Βάζετε το λάδι σε ένα βαθύ κατσαρολάκι και ετοιμάζεστε για το τηγάνισμα.

 

  • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι παγωτού και με τη βοήθεια ενός άλλου κουταλιού βάζετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας στο κατσαρολάκι.

 

  • Τηγανίζετε για 7-8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα ή μέχρι να εμφανιστεί μια «τομή» επάνω στα ντόνατς , γυρίζοντας τα συνέχεια.

 

  • Παράλληλα ετοιμάζετε ένα πιάτο με μπόλικη ζάχαρη και κανέλα.

 

  • Μόλις είναι έτοιμα τα στραγγίζετε με τρυπητή κουτάλα και κατευθείαν τα βάζετε στη ζάχαρη και την κανέλα και τα ρολάρετε.

 

  • Λιώνετε αρκετή ποσότητα πραλίνας σοκολάτας σε μπεν μαρί: σ’ένα κατσαρολάκι με λίγο βραστό νερό βάζετε από πάνω ένα ανοξείδωτο σκεύος. Προσέχετε το βραστό νερό να μην ακουμπάει τον πάτο του μπολ.

 

  • Με τη βοήθεια ενός κορνέ κάνετε μια τρύπα και τα γεμίζετε με πραλίνα σοκολάτας.

 

  • Χρόνος Προετοιμασίας 10 Λεπτά
  • Χρόνος Μαγειρέματος 8 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 18 Λεπτά
  • Μερίδες 6

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή