Κέικ μανταρινιού με φρέσκο άρωμα

Ένα κέικ με φρέσκο άρωμα που είμαστε σίγουροι πως θα λατρέψετε. Πάει όνειρο με τον πρωινό ή τον απογευματινό σας καφέ.
ΥΛΙΚΑ
3 μανταρίνια, χωρίς τα κουκούτσια τους
2 αυγά, large
130 ml ηλιέλαιο
230 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
230 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
2 κ.γ. baking powder
Για την επικάλυψη:
150 γρ. ζάχαρη άχνη
30 ml χυμό μανταρινιού
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ:
- Αδειάζουμε τα μανταρίνια στο multi, τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να προκύψει ένας πουρές και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
- Έπειτα, προσθέτουμε στον κάδο το ηλιέλαιο μαζί με τον πουρέ μανταρινιού και ανακατεύουμε άλλο 1 λεπτό.
- Ύστερα, χτυπώντας παράλληλα, ρίχνουμε το baking powder και το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το αδειάζουμε σε μία ορθογώνια φόρμα για κέικ διαστάσεων 30Χ12εκ., την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45-50 λεπτά.
- Κατόπιν, αφαιρούμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Για την επικάλυψη: Αδειάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Για τη σύνθεση: Αφού κρυώσει το κέικ, το περιχύνουμε με την παραπάνω επικάλυψη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Σχετικά Άρθρα
23/12/2023 - 10:10
23/12/2023 - 02:51
19/11/2023 - 22:30
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
-
Το πήρε πάνω του…
31 δευτερόλεπτα πριν
-
Τι συμβαίνει;
1 λεπτό πριν
-
Δεν είναι μόνος…
2 λεπτά πριν
-
Αποκαλύψεις «φωτιά»
3 λεπτά πριν
Τα πιο Δημοφιλή