Κανταϊφόπιτα με ζαμπόν και τυριά

Συνταγή για κανταϊφόπιτα με ζαμπόν και τυριά
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. καταΐφι
- 150 γρ. κεφαλοτύρι
- 250 γρ. γραβιέρα
- 250 γρ. κασέρι
- 200 γρ. φέτα
- 50 γρ. Μετσοβόνε
- 250 γρ. ζαμπόν
- 150 γρ. βούτυρο
- 4 αυγά
- 650 ml φρέσκο γάλα
- λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Χωρίζετε και απλώνετε το καταΐφι με τα δάχτυλα σας για να αφρατέψει. Τρίβετε σε χοντρό τρίφτη όλα τα τυριά, τα ανακατατεύετε σε ένα μπολ και προσθέτετε λίγο δυόσμο.
- Βουτυρώνετε ένα ταψί, απλώνετε το μισό καταΐφι στον πάτο του, απλώνετε τα μισά τυριά και στρώνετε από πάνω το ζαμπόν. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μείγμα τυριών. Σκέπάζετε την πίτα με το υπόλοιπο καταΐφι.
- Λιώνετε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο (προσοχή να μην κάψει) και το χτυπάτε καλά με τα αυγά και το γάλα. Περιχύνετε την πίτα με το μείγμα των αυγών – βουτύρου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40′-45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Προηγούμενο άρθρο
Τρομερές καταστροφές στη Λήμνο από την κακοκαιρία (βίντεο)
Σχετικά Άρθρα
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης
Τελευταία Άρθρα
Τα πιο Δημοφιλή