Υλικά
- 20 μπισκότα digestive
- 125 γραμμ. βούτυρο
- 200 γραμμ. γάλα ζαχαρούχο
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 125 γραμμ. καρύδα τριμμένη
- Τρούφα σοκολάτας για επικάλυψη
Διαδικασία
Τοποθετούμε τα μπισκότα μέσα σε μια πλαστική σακούλα και τα θρυμματίζουμε με έναν πλάστη. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα, το κακάο, την τριμμένη καρύδα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Με ένα κουτάλι του γλυκού παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα. Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε την τρούφα σοκολάτας μέσα σε μια πλαστική σακούλα, βάζουμε σε παρτίδες τα τρουφάκια και τα ρολάρουμε προσεχτικά, μέχρι να καλυφθούν ολόκληρα με την τρούφα. Βάζουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρουμε.