Η συνταγή της ημέρας: Ριζότο με frutti di mare

Ριζότο με ..frutti di mare δηλαδή με ανάμεικτα θαλασσινά. Ένα πιάτο χορταστικό και άκρως καλοκαιρινό, με μύδια, καλαμάρια και γαρίδες να συναντούν το ριζότο σε ένα ραντεβού γεμάτος γεύσεις και αρώματα!
ΥΛΙΚΑ
- 300 gr ανάμεικτα θαλασσινά (γαρίδες-καλαμάρια-μύδια)
- 150 gr ρύζι μακρύκοκκο
- 150 gr φρέσκα μανιτάρια champignon
- 50 gr ζωμός λαχανικών
- 1 φρέσκια πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κουταλιά γλυκού μαϊντανός
- 1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα με σιναπόσπορο
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
- 1½ κουταλιά γλυκού κάρυ
- ½ κουταλιά γλυκού κύμινο
- ½ κουταλιά γλυκού αλάτι
- 2 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένετε τα ανάμεικτα θαλασσινά και τα αφήνετε στην άκρη να στραγγίξουν ενώ βράζετε το ρύζι.
- Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε σε λάδι το κρεμμύδι και στην συνέχεια τα θαλασσινά και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και το ζωμό λαχανικών και τα αφήνετε στην φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Προσθέτετε το ρύζι, που έχετε βράσει, το κύμινο, το κάρυ, την πιπεριά και το αλάτι.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον μαϊντανό, το βούτυρο και την μουστάρδα.
- Ανακατεύετε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Προηγούμενο άρθρο
Ο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθρο
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο »
Σχετικά Άρθρα
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια
16/09/2023 - 13:44
Δείτε επίσης