Η συνταγή της ημέρας: Πουτίγκα ψωμιού

Συστατικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
- 400 γρ. ψωμί
- 200 γρ. ζαμπόν
- 5 αβγά, μέτρια
- 500 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.σ. μουστάρδα, ντιζόν
- 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ.
- Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και το ζαμπόν σε μικρά κυβάκια.
- Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού στο ταψί και πασπαλίζουμε με το μισό ζαμπόν.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός τα αβγά μαζί με το γάλα, τη μουστάρδα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Αδειάζουμε το μείγμα του μπολ στο ταψί.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, το υπόλοιπο ζαμπόν, και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
Σχετικά Άρθρα
Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
04/08/2025 - 18:30
Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
23/12/2023 - 10:10
Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
23/12/2023 - 02:51
Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης