Η συνταγή της ημέρας : Ελληνική καρμπονάρα
 
                Συστατικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 120 γρ. μανιτάρια champignon
- 120 γρ. μπέικον
- 3 κ.σ. σπορέλαιο
- 330 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 2 σκ. σκόρδο
- πιπέρι
- 150 γρ. παρμεζάνα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.
- Παράλληλα σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Κρατάμε στην άκρη μια κούπα, περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να το χρειαστούμε.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
                  Προηγούμενο άρθρο
                  Μύκονος: Νέο κορωνοπάρτι σε θαλαμηγό – Πρόστιμο 76.000 ευρώ
                
                
              Σχετικά Άρθρα
                    
                      Δείτε πως να διατηρήσετε το ψωμί περισσότερες μέρες
                    
                    
              04/08/2025 - 18:30
                    
                      Δέκα λάθη που κάνουμε στο σοτάρισμα και πώς να τα αποφύγουμε
                    
                    
              23/12/2023 - 10:10
                    
                      Δείτε πως να ξεπαγώσετε την μπριζόλα σας μέσα σε 3 λεπτά
                    
                    
              23/12/2023 - 02:51
                    
                      Οι τέσσερις χρήσεις του ρυζιού που δεν είχατε φανταστεί ποτέ
                    
                    
              19/11/2023 - 22:30
Δείτε επίσης
 
       
           
                   
                   
                  