Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τι είναι η αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα από την οποία νόσησε ο Χρήστος Μάστορας

Ο Χρήστος Μάστορας ανέφερε ότι η λοίμωξη από κορονοϊό ήταν το αίτιο που εμφάνισε αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα.

Μοιραστείτε το

Κλειστό παρέμεινε το γνωστό κέντρο Έναστρον το περασμένο Σαββατοκύριακο, λόγω ασθένειας του Χρήστου Μάστορα, ο οποίος ταλαιπωρείται από μια ιογενή λοίμωξη στα μάτια, η οποία προέκυψε μετά από νόσηση με κορονοϊό.

Η αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα είναι μια πολύ συχνή, μη ειδική φλεγμονή του κόγχου.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της φλεγμονής είναι ο πόνος, ο οφθαλμικός ερεθισμός και η διόγκωση (οίδημα) στην περιοχή του δακρυϊκού αδένα, ο οποίος γίνεται ευαίσθητος και ψηλαφητός.

Κατά την εξέταση με αξονική τομογραφία τα ευρήματα δείχνουν διόγκωση του δακρυϊκού αδένα και παρουσιάζει ανώμαλα όρια. Η δακρυοαδενίτιδα διαχωρίζεται σε μικροβιακή, ιογενή ή αυτοάνοση και περιλαμβάνει και τις παθήσεις που αναφέρονται ως συνοδά συστηματικά νοσήματα.

Η αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα μπορεί να προκύψει λόγω λοίμωξης από διάφορους ιούς, μύκητες ή βακτήρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να αποτελεί και σύμπτωμα κάποιου συστηματικού νοσήματος.

Οι οξείες, ιογενείς δακρυοαδενίτιδες δεν χρειάζονται θεραπεία, αν και αντιφλεγμονώδη μη στεροειδή βοηθούν στην πιο γρήγορη εξαφάνισητων συμπτωμάτων. Στις άλλες περιπτώσεις θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το υποκείμενο νόσημα.

Η ανάρτηση του τραγουδιστή στο Instagram για την υγεία του:

«(Πριν αρχίσετε να διαβάζετε να ενημερώσω ότι είμαι πλέον καλά)

Συνήθως αδιαφορώ για το τι λέγεται για μένα γιατί έχω ένα πολύ δυνατό στενό κύκλο ανθρώπων που με αγαπούν και τους αγαπώ αδιαπραγμάτευτα και για εκείνους είμαι ο Χρήστος, ο Χρηστάρας και ο Χρηστάκης που πάντα ήξεραν.

Για την οικογένειά μου πεθαίνω, για τους φίλους μου που τους έχω από μικρό παιδί πεθαίνω και πεθαίνουν κι αυτοί για μένα. Έχουμε μια μικρή φυλή, ο ένας είμαστε για τον άλλον. Αυτό με κάνει τόσο ελεύθερο στα επαγγελματικά μου και τόσο ανθεκτικό στην κριτική του κόσμου, στις απόψεις του κόσμου για μένα. Ή μάλλον για τον τύπο που λέγεται Μάστορας. Ακούω κατά καιρούς διάφορες φήμες και έτυχε να ακούσω και τώρα κάποιες άλλες που δεν τιμούν οποίους τις διαδίδουν.

Θα ανεβάσω μερικές φωτογραφίες από τις δύο δύσκολες τελευταίες εβδομάδες. Ο πιο σημαντικός λόγος που τις ανεβάζω είναι για να μοιραστώ την ιστορία μου για την αμφοτερόπλευρη δακρυοαδενίτιδα.

Αιτία ο κοβιντ ο άτιμος… Ψάξτε το.

Μπορεί και κάποιος από εσάς να υποφέρει από αυτήν αυτό τον καιρό και να μην ξέρει πως να το διαχειριστεί…

Εγώ μπήκα στο νοσοκομείο και είχα την πιο απίστευτη γιατρό, την Δήμητρα Πορτάλιου ( @mimiport_242 ) να με προσέχει σε κάθε βήμα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Σωτήρη Χαραμόγλη @sotiris_haramoglis για όλα και μία μεγάλη αγκαλιά σε όλους τους υπέροχους εργαζόμενους στο @metropolitanhospital_

Είμαι καλά τώρα όποτε πάμε γερά!»

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.