Τρίτη, 16 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΠΟΥ: Αύξηση 20% των κρουσμάτων παγκοσμίως

Μοιραστείτε το

Σαρωτική αύξηση στα κρούσματα παρατηρείται σε ολόκληρο τον πλανήτη με τον προβληματισμό να είναι έκδηλος στα υγειονομικά επιτελεία.

Η αύξηση αυτή αφορά 110 χώρες, λόγω των στελεχών BA.4 (Όμικρον 4) και BA.5 (Όμικρον 5), σύμφωνα με τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι θάνατοι, είπε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, σημειώνουν αύξηση σε τρεις από τις έξι περιφέρειες του Οργανισμού. Ο αριθμός ωστόσο που καταγράφεται σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένει σχετικά σταθερός.

«Η πανδημία αλλάζει, αλλά δεν τελείωσε. Κάναμε πρόοδο, αλλά δεν τελείωσε» είπε, τονίζοντας ότι πλέον απειλείται η δυνατότητα που έχουμε για παρακολούθηση του ιού, κάτι που θα κάνει δυσκολότερη την ανάλυση μελλοντικών στελεχών του που ίσως προκύψουν.

«Γίνεται όλο και πιο δύσκολο να παρακολουθήσουμε την Όμικρον και να αναλύσουμε μελλοντικές παραλλαγές», είπε.

Στη Γαλλία με το έβδομο κύμα της πανδημίας να καλπάζει, υπάρχουν συστάσεις για επαναφορά της μάσκας στα μέσα μεταφοράς. Τα κρούσματα χθές άγγιξαν τις 147.000. Στο Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη το έκτο πανδημικό κύμα της νόσου Covid με τις υγειονομικές αρχές να προειδοποιούν ότι πολλοί ασθενείς είναι σε σοβαρή κατάσταση. Παράλληλα, καταγράφεται αύξηση του αριθμού των θανάτων.

Πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Βασιλικού Κολλεγίου (King’s) και του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τους δρες Έλαν Τόμσον και Ντίλαν Ουίλιαμς, απέδειξαν την αυξημένη ευπάθεια των ηλικιών 50-60 στο σύνδρομο μετα-Covid. Το σύνδρομο αυτό θεωρείται ότι υπάρχει όταν σε έναν άνθρωπο που αρρώστησε από κορωνοϊό, ένα τουλάχιστον σύμπτωμα επιμένει για πάνω από ένα μήνα μετά την αρχική οξεία λοίμωξη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.