Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Μαριούπολη: Ελεύθεροι 95 στρατιώτες του Αζοφστάλ μετά από ανταλλαγή αιχμαλώτων

Μοιραστείτε το

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε με τη Ρωσία 144 στρατιώτες, ανάμεσά τους 95 “υπερασπιστές του Αζοφστάλ” στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, οι οποίοι είχαν προασπίσει αυτή την πόλη στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας που πολιορκείτο από τον ρωσικό στρατό επί εβδομάδες πριν τελικά πέσει στα χέρια του.

“Είναι η μεγαλύτερη ανταλλαγή (με τη Μόσχα) από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή”, δήλωσε στο Telegram η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών, που υπάγεται στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τόπο ή την ημερομηνία της επιχείρησης, που είχε ως αποτέλεσμα να απελευθερωθούν κάποιοι από τους στρατιώτες που είχαν μείνει μέχρι τέλους στην Μαριούπολη.

Υπενθυμίζεται πως συχνά πυκνά ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά και άλλοι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν απευθύνει εκκλήσεις για την ασπελευθέρωση των αιχμαλώτων στρατιωτών που υπερασπίστηκαν την Μαριούπολη.

Κι αυτό ειδικά μετά τις δηλώσεις φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονμπάς ότι οι στρατιώτες που είχαν ταμπουρωθεί στο Αζοφστάλ αντιμετώπιζαν ακόμη και την θανατική καταδίκη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.