Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μπιφτέκι και σουβλάκι κοτόπουλο – Βρέθηκε σαλμονέλα

Μοιραστείτε το

Σε ανάκληση δύο προϊόντων, λόγω εύρεσης του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp, που μπορεί να προκαλέσει τη γνωστή σε όλους μας σαλμονέλα, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Όπως αναφέρεται ανακλήθηκε μπιφτέκι κοτόπουλο χωρίς γλουτένη και σουβλάκι κοτόπουλο.

Στη σχετική του ανακοίνωση, κάνει λόγο ότι σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, διενέργησε ελέγχους και προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: 1) ΜΠΙΦΤΕΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ με ημερομηνία ανάλωσης 06/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 14/04/2023 και 2) ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ, με ημερομηνία ανάλωσης 31/08/2024 και ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 09/05/2023 που παράγονται από την εταιρεία «ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Α.Ε. – Κοτόπουλα Καραγιαννάκη Χαλκιδικής».

Η σαλμονέλα και η ανάκληση

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στα ανωτέρω δείγματα.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των συγκεκριμένων παρτίδων των εν λόγω προϊόντων και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα εν λόγω προϊόντα να μην τα καταναλώσουν.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.