Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Titan: Εντοπίστηκαν πιθανώς ανθρώπινα λείψανα στα συντρίμμια

Μοιραστείτε το

Ανθρώπινα λείψανα φαίνεται να ανασύρθηκαν μέσα από τα συντρίμμια του Titan, του ιδιωτικού βαθυσκάφους στο οποίο έχασαν τη ζωή τους και οι πέντε επιβάτες. Γιατροί από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Guardian, θα πραγματοποιήσουν επίσημη ανάλυση των λειψάνων, ανακοίνωσε η Ακτοφυλακή.

Πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του Titan

 

Νωρίτερα ανασύρθηκαν τα πρώτα συντρίμμια του Titan”, τα οποία μεταφέρθηκαν στις ακτές του Καναδά με γερανούς από το πλοίο Horizon Arctic. Οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν και να ανασύρουν περίπου 10 κομμάτια, ανάμεσα τους και το φινιστρίνι του υποβρυχίου.

Στο μεταξύ, η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έχει συγκαλέσει ερευνητικό Συμβούλιο Πεζοναυτών για να διερευνήσει την έκρηξη – το «υψηλότερο επίπεδο έρευνας που διεξάγει η ακτοφυλακή» ανακοίνωσε την Κυριακή ο επικεφαλής ερευνητής της ακτοφυλακής των ΗΠΑ, Τζέισον Νοιμπάουερ.

Σύμφωνα με τον Νοιμπάουερ, το συμβούλιο θα εργαστεί για να προσδιορίσει τα αίτια της καταστροφικής έκρηξης που οδήγησε στο θάνατο τους επιβαίνοντες, καθώς και να κάνει συστάσεις «για την επιδίωξη αστικών ή ποινικών κυρώσεων όπως είναι απαραίτητο».

Προς το παρόν, οι ερευνητές δίνουν προτεραιότητα στην ανάκτηση συντριμμιών από τον πυθμένα της θάλασσας.

Το υποβρύχιο Titan της εταιρείας OceanGate Expeditions

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.