Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνες και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος – Ανοίγουν οι λογαριασμοί του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Μοιραστείτε το

Συνεχίζονται οι σοκαριστικές εξελίξεις αναφορικά με την Κιβωτό του Κόσμου μετά τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές και υποθέσεις ασέλγειας σε βάρος παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στις δομές της.

Τελευταία εξέλιξη μετά από τις καταγγελίες για αδιαφάνεια ως προς την διαχείριση χρημάτων από την εν λόγω ΜΚΟ, αποτελεί η κατεπείγουσα εντολή που δόθηκε από τον πρόεδρο της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, Χαράλαμπο Βουρλιώτη για συγκέντρωση όλων των δημοσιευμάτων που αφορούν στην «Κιβωτό», για οικονομικά στοιχεία, χορηγίες και δωρεές.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης προχωρά σε έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του ιδρυτή της Οργάνωσης, στενών συγγενών του και τρίτων προσώπων που θα διαπιστωθεί ότι ασχολούνταν με τη διαχείριση των οικονομικών της Κιβωτού.

Από τις έρευνες της Αρχής αναμένεται να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα όπως απάτη και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω των δραστηριοτήτων της ΜΚΟ.

Των υπό διερεύνηση προσώπων θα ανοιχθούν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί και θα ερευνηθεί η απόκτηση ακίνητης και κινητής περιουσίας, προκειμένου, να διαπιστωθεί εάν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα στις φορολογικές τους δηλώσεις και εάν μέρος της περιουσίας τους αποκτήθηκε από εγκληματικές πράξεις, με πρώτο ενδεχόμενο αδίκημα την υπεξαίρεση από τα ταμεία της δομής.

Υπενθυμίζεται ότι παράλληλα, ξεκίνησε σήμερα νέος κύκλος καταθέσεων, για τις οποίες καλούνται ενήλικοι πρώην τρόφιμοι των δομών και ανήλικοι που φιλοξενούνται ως σήμερα.

Επίσης, αναμένεται να καταθέσουν εργαζόμενοι και εθελοντές.

Στο μετά τις καταθέσεις των παραπάνω ατόμων, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν τα όσοι οι καταγγέλλοντες αποδίδουν κακοποιητικές συμπεριφορές. Δηλαδή ο επικεφαλής ιερωμένος Αντώνιος Παπανικολάου, και τρεις εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι μετά και τις καταγγελίες, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα τη νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου. Πρόεδρος της ΜΚΟ αναλαμβάνει η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.