Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Η Ελένη Ράντου επιστρέφει – 5 λόγοι για να πας και φέτος στο δικό της Πάρτυ

Μοιραστείτε το

Η Ελένη Ράντου τη νέα θεατρική σεζόν επιστρέφει στο θέατρο Διάνα και στήνει εκ νέου ένα γλυκόπικρο πάρτυ ζωής με αφορμή μία λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει κανείς να ζει και να συνεχίζει να προσπαθεί.

Αντλώντας έμπνευση από το «Every Brilliant Thing» των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe, η Ελένη Ράντου συνθέτει “Το Πάρτυ της Ζωής μου”, ένα ολοκαίνουριο νεοελληνικό έργο που το διατρέχουν τα γεγονότα του τελευταίου μισού αιώνα: Από το Πολυτεχνείο και τη μεταπολίτευση μέχρι τον μεγάλο σεισμό της Αθήνας το ‘99 και από τους Ολυμπιακούς του 2004 και τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου μέχρι την πανδημία του κορονοϊού. Τη σκηνοθεσία του έργου ανέλαβε ο Ανέστης Αζάς.

Το κοινό αγκάλιασε το θεατρικό αυτό εγχείρημα των Ράντου – Αζά με ιδιαίτερη θέρμη. Οι παραστάσεις σημείωσαν απανωτά sold out, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως, ενώ η παράσταση ξεκινά στις 20 Οκτωβρίου, ήδη η προπώληση έχει χτυπήσει κόκκινο και περισσότεροι από 3000 χιλιάδες θεατές έχουν προαγοράσει τις θέσεις τους. Σημειώστε ακόμη πως τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί εδώ και καιρό και για τις 8 παραστάσεις που θα δώσει η Ελένη Ράντου στην Κύπρο.

Είναι ευλογημένη στιγμή για μένα αυτή που ζω. Δεν είχα φανταστεί ούτε στα όνειρά μου ότι η παράσταση αυτή θα αγκαλιαστεί με αυτόν τον τρόπο και πως κάτι τόσο προσωπικό θα γίνει τελικά καθολικό. Ταυτόχρονα όλο αυτό έχει μέσα του και πολύ τρόμο. Γιατί όταν επιτυγχάνεται ένα όνειρο, νιώθεις πάντα κι ένα κομμάτι μετεωρισμού” είχε πει η Ελένη Ράντου στη συνέντευξη που είχε δώσει στο NEWS 24/7.

“Ο τίτλος της παράστασης, το πάρτυ της Ζωής μου” έχει ένα μελαγχολικό σχόλιο, γιατί ασχολείται με το πάρτυ των τραυμάτων μας. Έχει μέσα του μια αυτοαναίρεση. Είναι ένα πάρτυ για τις μεταπτώσεις της ζωής, που σε κάθε φάση της ζωής σου παίζεις στοίχημα για το αν θα ηττηθείς ή αν θα νικήσεις. Και τελικά γίνεται ένα πάρτυ θεραπευτικό γιατί προξενεί και μεγάλη ταύτιση και γίνεται τροφή για σκέψη.
Το δικό μου “Πάρτυ” δίνει κουράγιο στον κόσμο. Πάντα μου άρεσαν τα έργα που προσφέρουν. Ακόμη και την υποκριτική με αυτή τη ματιά τη βλέπω, με τη ματιά της προσφοράς, όχι με αυτή που κυνηγά την αυτιστική αναβάθμισή σου. Η αίσθηση αυτή πως δίνω ελπίδα μέσα σε ένα τοπίο απελπισίας, μου δίνει τρομερή ικανοποίηση” συμπληρώνει  η δημοφιλής ηθοποιός.

Η υπόθεση του έργου

Η μαμά ενός επτάχρονου κοριτσιού κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και το κορίτσι αυτό σαν μοναδικό τρόπο άμυνας απέναντι σε αυτή τη μαύρη λαίλαπα του θανάτου -που τη βιώνει ταυτόχρονα σαν απόρριψη- ξεκινάει να συντάσσει μια λίστα με όλα τα υπέροχα πράγματα για τα οποία αξίζει να ζει κανείς. Δεν είναι εύκολη η πραγματικότητά της, καθώς ζώντας με μία αυτοκτονική μητέρα “εγκλωβισμένη στη βέρα” της κι έναν πατέρα που προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες, η ηρωίδα αδυνατεί να ορίσει τα πατήματά της. Σιγά σιγά ξεκινά τον δικό της κύκλο ζωής ψάχνοντας απεγνωσμένα για λίγη αληθινή αγάπη. Μεγάλη τώρα, όντας σύζυγος και μητέρα πια και η ίδια, ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι για να μας διηγηθεί την ιστορία της με φόντο πάντα τη σχέση με τη μάνα της. “Μία λίστα είναι η ζωή μας” μονολογεί και διαβάζει και ξαναδιαβάζει τους 5000 καλούς λόγους που συντηρούν την αισιοδοξία της κάθε φορά που η ζωή την εκπλήσσει δυσάρεστα…

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.