Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Βούλα Κεχαγιά: Ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό η επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστίνη

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επανέλαβε την ολόπλευρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα»

Μοιραστείτε το

«Ξεκάθαρο μήνυμα αλλελεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό» χαρακτήρισε το ταξίδι του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη, η εκπρόσωπος Τύπου, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.

Η ίδια επεσήμανε ότι «σκοπός του ταξιδιού είναι να σταλεί ένα μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης, να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, να απελευθερωθούν οι όμηροι και σ’ αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι οφείλει να εργάζεται όλος ο δυτικός κόσμος».

Παράλληλα, η Β. Κεχαγιά υπογράμμισε την ανάγκη για «αμέριστη συμπαράσταση της ΕΕ και μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας» στον λαό της Παλαιστίνης.

 

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνει σήμερα το διήμερο ταξίδι του στην Παλαιστίνη. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύουν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης Άμυνας της ΚΟ Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών της ΚΟ Ρένα Δούρου και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτρης Παπαγεωργίου» ενώ αναφερόμενη στο σημερινό πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σημείωσε ότι περιλαμβάνει ξενάγηση στο μουσείο του Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της PLO.

 

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο που πραγματοποιήθηκε ήδη η Β. Κεχαγιά τόνισε ότι «ο Πατριάρχης ενημέρωσε τον κ Κασσελάκη για τη δράση του Πατριαρχείου και για ζητήματα που αφορούν την Ελληνορθόδοξη κοινότητα της διακονίας του. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πλευρά του εξέφρασε την αταλάντευτη στήριξη του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος του, όπως επίσης και στην ανάγκη παροχής κάθε είδους δυνατής αρωγής στους Ελληνορθόδοξους που διαβιούν στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη».

«Επίσης, χθες ο Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή κ. Mujannad Hadi ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ανθρωπιστική καταστροφή και τις αβίωτες συνθήκες που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε την ολόπλευρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την αντιμετώπιση της σοβούσης ανθρωπιστικής κρίσης και για την άμεση επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας» σημείωσε η Β. Κεχαγιά.

«Επίσης, χθες ο Ειδικός Συντονιστής του ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή κ. Mujannad Hadi ενημέρωσε τον Στέφανο Κασσελάκη και την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την ανθρωπιστική καταστροφή και τις αβίωτες συνθήκες που επικρατούν στη Λωρίδα της Γάζας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε την ολόπλευρη στήριξή του σε όλες τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, την αντιμετώπιση της σοβούσης ανθρωπιστικής κρίσης και για την άμεση επανεκκίνηση της ειρηνευτικής διαδικασίας» σημείωσε η Β. Κεχαγιά.

«Και όχι μόνο αυτό» σημείωσε η Β. Κεχαγιά, προσθέτοντας ότι «η ομιλία του κ. Μητσοτάκη φανέρωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός που δηλώνει ότι μάχεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές των τροφίμων στη χώρα μας. Η αναφορά του στην φέτα κατέδειξε ότι είτε δεν ξέρει -γιατί δεν τον ενδιαφέρει αφού δεν είναι δικό του πρόβλημα-πόσο κοστίζει το κιλό η φέτα στην Ελλάδα είτε ότι ξέρει αλλά συνειδητά προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό καταθέτοντας την τιμή που αφορά το μισό κιλό φέτας.

» Τι από τα δύο προτιμά το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση; Ερώτηση: Αν η κυβέρνηση αποφασίζει να πει τόσο εύκολα και μάλιστα στη Βουλή ψέματα για την τιμή της φέτας ας σκεφτούμε τι ψέματα έχει πει και για άλλα θέματα μείζονος σημασίας: Για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τη φορολογία των πολιτών, την οικονομία».

«Μετά την αποκάλυψη των κόλπων της κυβέρνησης, το Μαξίμου ανέθεσε σε υπουργούς του την ευθύνη να ξεκινήσουν την εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Οι εμφανιζόμενοι ως τιμητές πάντων και πασών έδειξαν για μία ακόμη φορά το τοξικό και δηλητηριώδες πρόσωπό τους. Τον λαϊκισμό τους και το μίσος τους. Έφθασαν σε σημείο να ισχυριστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει κοινά στοιχεία με την ψεκασμένη όπως την αποκάλεσαν Ακροδεξιά. Μίλησαν για “ζιζάνια” λέγοντας μάλιστα ότι το θέμα με την ακρίβεια και τη φέτα είναι ένα “τίποτα”» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Βούλα Κεχαγιά υπενθυμίζοντας ότι με πρόταση Νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατέθεσε μέτρα για την ακρίβεια ξεκινώντας από το μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τη μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 21% έως την ένταξη σε ένα καθεστώς «Τειρεσία» όσων επιχειρήσεων αισχροκερδούν υπενθύμισε την έκθεση του ΓΛΚ η οποία διέψευσε την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Το ΓΛΚ ήρθε με την έκθεσή του να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κοστολογείται με 16 δις ετησίως όπως ισχυρίστηκε αρχικώς η ΝΔ δια του υπουργείου Οικονομικών. Το ΓΛΚ είπε 5,6 δις εμείς 3,2 δις όμως, να πούμε ότι  πρόσθεσε στην εκτίμησή του και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24 στο 21% που θα εφαρμοστεί από το 2025, ούτε συμπεριέλαβε τα έσοδα από τα υπερκέρδη διυλιστηρίων, εταιρειών ενέργειας και τραπεζών» σημείωσε η ίδια.

Για το φορολογικό η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε ότι από τα μέτρα που έχει προτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα νομικά πρόσωπα έως 220.000 ευρώ θα έχουν σημαντική μείωση φόρου με θετική επίπτωση στον προϋπολογισμό.

«Προβλέπεται επίσης σημαντική μείωση φόρων για εισοδήματα τουλάχιστον έως 100.000 ευρώ με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών» τόνισε η ίδια και αναφερόμενη στα αντισταθμιστικά επεσήμανε ότι «η εξισορρόπηση θα προέλθει από την αύξηση φόρου στα πολύ υψηλά εισοδήματα και ομοίως το ίδιο προτείνεται για τον ΕΝΦΙΑ. Για τον ΕΝΦΙΑ ακόμη και το ίδιο το ΓΛΚ αποδέχεται ότι δεν θα έχει δημοσιονομική επίπτωση. Σε ό,τι αφορά την κατάργηση της προκαταβολής φόρου το ΓΛΚ έκανε ένα μικρό λαθάκι και πήρε τον απόλυτο αριθμό τα 3,7 δισ, αλλά δεν αφαίρεσε τον συμψηφισμό που προκύπτει από την προηγούμενη χρονιά. Είναι ταμειακό το θέμα και όχι δημοσιονομικό» τόνισε η ίδια.

Τέλος αναφερόμενη στη στεγαστική κρίση υπενθύμισε τις τέσσερις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:

  1. Χαμηλότερος ΕΝΦΙΑ – χαμηλότεροι φόροι στους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα σπίτια τους με μειωμένο  ενοίκιο
  2. Πρόγραμμα low rent housing tax credit. Ανέγερση πολυκατοικιών με μειωμένο ενοίκιο με αντάλλαγμα φορολογική πίστωση από το κράτος
  3. Στεγαστικά δάνεια με διπλάσιο χρόνο αποπληρωμής και εκκίνηση μετά από 5 χρόνια σε νέους 18  έως 40 ετών που θέλουν να ζήσουν στην επαρχία
  4. Όρια στις Golden Visa στα αστικά κέντρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β. Κεχαγιά κατά την έναρξη της ενημέρωσης εξέφρασε τα συγχαρητήριά της στον Παναθηναϊκό για την κατάκτηση της Euroleague στο final four του Βερολίνου.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.