Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Το υπουργείο Υγείας αντικαθιστά σταδιακά με εργολάβους 6.000 εργαζόμενους των νοσοκομείων.

Μοιραστείτε το

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Αν κάτι πρέπει να σας αναγνωρίσουμε είναι η επιμονή στην πολιτική σας, ανεξαρτήτως της πραγματικότητας. Ως υπουργός απολύατε πρώτα τις καθαρίστριες και ως πρωθυπουργός καταλήξατε να απολύετε και πάλι καθαρίστριες, λίγο πριν το τέλος της τετραετίας. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι το υπουργείο Υγείας αντικαθιστά σταδιακά με εργολάβους, 6.000 εργαζόμενους από τη φύλαξη, την καθαριότητα, την εστίαση και άλλους τομείς στήριξης των νοσοκομείων.

Η κυβέρνησή σας άρχισε η «προεργασία» για την επαναφορά των εργολάβων στην καθαριότητα, τη σίτιση, τη φύλαξη και άλλες υπηρεσίες των νοσοκομείων, διαδικασία που ολοκληρώνεται σε διάφορα στάδια προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. Εκτός των άλλων, οι εργολάβοι στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο για τις ίδιες εργασίες, με χειρότερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών, άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών των εργαζόμενων που απασχολούν.

«Στη διάρκεια της πανδημίας, οι καθαρίστριες στις κλινικές κορωνοϊού, οι τραπεζοκόμες στη σίτιση των ασθενών, οι φύλακες στην τήρηση του πρωτοκόλλου εισόδου στα νοσοκομεία ασθενών και επισκεπτών και στη φύλαξη προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες σε συνθήκες εργασιακής εξάντλησης. Και όμως επιβραβεύονται με την απόλυσή τους. Όχι γιατί εκλείπουν οι ανάγκες, αλλά για να επιστρέψουν οι εργολάβοι. Εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο για τις ίδιες εργασίες, με χειρότερη ποιότητα προσφερόμενων υπηρεσιών άθλιες συνθήκες εργασίας και αμοιβών των εργαζόμενων που απασχολούν», αναφέρει σχετικά ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (1/2/23). Είστε λοιπόν συνεπής με την πολιτική σας…

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.