Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Θεανώ Φωτίου στο Kontra: Κατέρρευσε το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ

Μοιραστείτε το

Καλεσμένη στο «Kontra News» και το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη, η Αν. Τομεάρχης για την Κοιν. Αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θεανώ Φωτίου, τόνισε τα εξής:

Η μελέτη Λύτρα αποδεικνύει ότι άφησαν το ΕΣΥ χωρίς ενίσχυση με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ανθρώπινο δυναμιικό, τα τμήματα επειγόντων, οι κλινικές covid και βέβαια οι μονάδες εντατικής θεραπείας όπου εκεί εξελίχθηκε το δράμα των διασωληνωμένων εκτός και εντός ΜΕΘ.

Σήμερα αυτή η κατάρρευση αποτυπώνεται στις λίστες αναμονής των χειρουργείων. Είναι το τσουνάμι της κατάρρευσης που βλέπουμε στη λίστα αναμονής των 3.000 στο παιδιών.
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η απάντηση στην κατάρρευση του ΕΣΥ με τα εξής μέτρα: Τριπλασιάζουμε τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας. Μονιμοποιούμε όλους όσοι έδωσαν τη μάχη της πανδημίας, επαναφέρουμε όσους βγήκαν σε τιμωρητική αναστολή και τους εντάσσουμε στα βαρέα και ανθυγιεινά. Προσλήψεις 5.500 νέων μόνιμων υγειονομικών και 10.000 μόνιμων σε βάθος τριετίας. Νέο μισθολόγιο για πρωτοδιοριζόμενους γιατρούς στα 2.000 ευρώ και ανάλογα αυξήσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς και λοιπό προσωπικό με κόστος 500 εκατ. το 2023, 2 δις ευρώ σε βάθος τετραετίας. Θα αξιοποιήσουμε χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης για ένα διευρυμένο δίκτυο υπηρεσιών φροντίδας υγείας-πρόνοιας για την κοινότητα.

Το διπλό σκάνδαλο παρακολουθήσεων αλλά και συγκάλυψης στοιχείων και υπευθύνων είναι φανερό σε Ελλάδα και Ευρώπη και παράγει κάθε μέρα αποτελέσματα. Δε μπορεί να ξεμπερδέψει το καθεστώς Μητσοτάκη όπως ήλπιζε με την ομερτά σιωπής και την επίκληση απορρήτου. Όλος ο λαός γνωρίζει ότι ήταν ο εντολέας των παρακολουθήσεων.

Τα στοιχεία που έφερε στο φως η δημοσιογραφική έρευνα του Στέλιου Κούλογλου αποδεικνύουν πώς ο διαχειριστής της Κρίκελ προσπάθησε να παραπλανήσει με πλαστά στοιχεία την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τον ρόλο των Λαβράνου και Μπίτζιου στην Κρίκελ. Στην υπόθεση ενεπλάκη και η πρόεδρος της επιτροπής PEGA που διερευνά τα κακόβουλα λογισμικά pegasus και predator. Η Σόφι ιν΄τ Βελντ θεωρεί ότι πρέπει να καταθέσουν στην ελληνική εξεταστική επιτροπή της Βουλής οι Λαβράνος και Μπίτζιος καθώς και για την δήθεν τυχαία διαγραφή των αρχείων παρακολουθήσεων ων Κουκάκη και Ανδρουλάκη.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.