Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τάσος Τέλλογλου: Στην Κομισιόν φέρνει τις αποκαλύψεις για την παρακολούθησή του ο Κούλογλου

Μοιραστείτε το

Επείγουσα ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, για τις αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα έπεσε θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα.

Ο ευρωβουλευτής υπενθυμίζει ότι η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Inside Story, μέλος της οποίας είναι ο Τ. Τέλλογλου, έχει αποκαλύψει σημαντικές πλευρές του σκανδάλου, όπως την παγίδευση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το predator, τις εταιρείες που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό και τις σχέσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση.

Δεδομένου ότι κρατικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε εμμέσως την παρακολούθηση Τέλλογλου, στον οποίο συστήθηκε «να προσέχει το αυτοκίνητο του» – κάτι που παραπέμπει στη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια – και ότι και άλλοι δημοσιογράφοι που ερευνούν την υπόθεση των υποκλοπών φωτογραφίζονται από αγνώστους και παρακολουθούνται, ο Στ. Κούλογλου ζητά από την Κομισιόν να διευκρινίσει εάν ανησυχεί για τους Έλληνες ρεπόρτερ που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται, και τι μέτρα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των δημοσιογράφων και των πηγών τους, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση της δημοσιογραφικής έρευνας.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Τάσος Τέλλογλου σε άρθρο του στο Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ, περιέγραψε ενδελεχώς την παρακολούθησή του, καταγγέλλοντας οτί τα μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας αδιαφόρησαν επιδεικτικά για την υπόθεση Κουκάκη.

Ο ίδιος, έριξε «βέλη» και στο πρωθυπουργικό γραφείο, τονίζοντας ότι «συχνά το ρόλο εκείνου που νουθετούσε τα μέσα ή ακόμα χειρότερα μεμονωμένους δημοσιογράφους ήταν το ίδιο το γραφείο του πρωθυπουργού. Και, δυστυχώς, κατά κανόνα οι δημοσιογράφοι συμμορφώνονταν».

Ολόκληρη η ερώτηση του Στέλιου Κούλογλου

Να προστατευτούν οι Έλληνες δημοσιογράφοι που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται για  το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Heinrich-Böll, ο ρεπόρτερ του Inside Story Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτει ότι στη διάρκεια των ερευνών του για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα είναι θύμα εκτεταμένης και ασφυκτικής παρακολούθησης στην Αθήνα, τόσο με φυσικά όσο και με τεχνολογικά μέσα.

Η ερευνητική δημοσιογραφική ομάδα Inside Story έχει αποκαλύψει σημαντικές πλευρές του σκανδάλου, όπως την παγίδευση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με το predator, τις εταιρείες που εμπορεύονται το κακόβουλο λογισμικό και τις σχέσεις τους με την ελληνική κυβέρνηση.

Κρατικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε εμμέσως την παρακολούθηση Τέλλογλου, στον οποίο συστήθηκε «να προσέχει το αυτοκίνητο του», κάτι που παραπέμπει στη δολοφονία της Δάφνης Καρουάνα Γκαλίθια.

Ενημερώθηκε επίσης ότι ο ίδιος καθώς και άλλοι δημοσιογράφοι που ερευνούν την υπόθεση φωτογραφίζονται από αγνώστους και παρακολουθούνται.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Με δεδομένες τις δολοφονίες δημοσιογράφων που ερευνούν πολιτικά-οικονομικά σκάνδαλα στην ΕΕ, ανησυχεί για τους Έλληνες ρεπόρτερ που παρακολουθούνται και εκφοβίζονται;
τι μέτρα θα ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση για την προστασία των δημοσιογράφων και των πηγών τους, καθώς και την απρόσκοπτη συνέχιση της δημοσιογραφικής έρευνας;

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.