Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Παρακολούθηση Κύρτσου – Τέλλογλου: Απύθμενο θράσος της κυβέρνησης – Κουνάνε το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το

Με μία αμήχανη και προκλητική ανακοίνωση απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Γιώργο Κύρτσο και τον Τάσο Τέλλογλου και ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχείρησε να μπλοκάρει η έρευνα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο δεν κάνει την παραμικρή αναφορά στα νέα θύματα των παρακολουθήσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά εξαπολύει χυδαία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Γιάννης Οικονόμου ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσπαθεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και υποστηρίζει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι «νοσταλγός του ολοκληρωτισμού».

Κατά τα άλλα αναφέρει αόριστα ότι «η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες».

Η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Η σταθερή και καθαρή θέση μας είναι ότι η ελληνική Δικαιοσύνη, την οποία στηρίζουμε και εμπιστευόμαστε, με την αμέριστη συνδρομή των δημοσίων αρχών, έχει αναλάβει ήδη τη διερεύνηση για τα λογισμικά παρακολούθησης και ζητημάτων που άπτονται της λειτουργίας της ΕΥΠ. Η χώρα έχει θεσμούς, νόμους και κανόνες. Η αλήθεια θα λάμψει και οι όποιες ευθύνες θα αποδοθούν δικαίως μόνο εάν τηρηθούν ευλαβικά οι νόμιμες διαδικασίες.

Κι αυτό είναι ευθύνη όλων των θεσμικών οργάνων. Η λεγόμενη «πολιτική διαχείριση» θεμάτων της δικαιοσύνης και η καθ΄οιονδήποτε τρόπο προσπάθεια παρέμβασης στο έργο της, είναι το πρώτο βήμα της εκτροπής και της παραθεσμικότητας, στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο παρελθόν. Η Ελλάδα θα παραμείνει κράτος δικαίου, παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των νοσταλγών του ολοκληρωτισμού».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.