Νέα Navtex: Η Ελλάδα παρατείνει τις ναυτικές ασκήσεις εμποδίζοντας τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου

Οι ασκήσεις που ήταν προγραμματισμένο να τελειώσουν στις 15 Νοεμβρίου, τελικά θα συνεχιστούν μέχρι τα μέσα του ερχόμενου Μαρτίου

Το Ναυτικό της Ελλάδας επέκτεινε για έκτη φορά μία σειρά ναυτικών ασκήσεων, δίνοντας παράταση για τέσσερις επιπλέον μήνες, καθώς η Αθήνα προσπαθεί να αποτρέψει τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου στα ανοικτά των ακτογραμμών της, αναφέρει το Bloomberg.

Την έκτη διαδοχική παράταση σε μία σειρά ναυτικών ασκήσεων στον Λακωνικό Κόλπο, με διάρκεια ακόμη 4 μηνών (θα ολοκληρωθούν μέσα Μαρτίου) που αποτρέπουν σε μεγάλο βαθμό τις μεταφορές ρωσικού πετρελαίου κοντά στις ελληνικές ακτές, αποφάσισε η Αθήνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς μέσου ενημέρωσης Bloomberg, ο Λακωνικός Κόλπος για μία περίοδο αποτέλεσε hotspot σχετικά με τα δρομολόγια πλοίων και παλαιών tankers που μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο.

Ως αποτέλεσμα, η Αθήνα ανακοίνωσε τον Μάιο ότι θα πραγματοποιούσε ναυτικές ασκήσεις στην περιοχή, απαγορεύοντας την είσοδο εμπορικών πλοίων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή