Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Νέα Δημοσκόπηση Metron Analysis: “Η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση” δηλώνει η πλειοψηφία των ερωτηθέντων

Διευρυμένη δυσαρέσκια του κόσμο για την ακρίβεια. Η πλειοψηφία υποστηρίζει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Μοιραστείτε το

 

Οι έξι στους δέκα ψηφοφόρους βλέπουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Καταγράφονται απώλειες για την Νέα Δημοκρατία σε σχέση με την δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο.

Ταυτόχρονα, η ακρίβεια καταγράφεται όλο και πιο έντονα ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, ενώ επτά στους δέκα δίνουν χαμηλό βαθμό στην κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ λαμβάνει 35,2%, το ΠΑΣΟΚ 13,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,1%, το ΚΚΕ 10,3% και η Ελληνική Λύση 8,2%. Η Νίκη φαίνεται να λαμβάνει κάτω από 3%, ενώ η Νέα Αριστερά φτάνει στο 3% και η Πλεύση Ελευθερίας στο 4%.

Μεγαλύτερο πρόβλημα για τον κόσμο η ακρίβεια

Διευρύνεται το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ακρίβεια – κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε ένα μήνα – ενώ ξαφνική πτώση κατά έξι μονάδες σημειώνεται στον δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης.

Πάνω από επτά στους δέκα έχουν αρνητική γνώμη για την κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

Αρνητική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι και ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της Υγείας.

Ναι στο γάμο(62%), όχι στην τεκνοθεσία (69%)για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε όσους αυτοτοποθετούνται ως «αριστεροί» είναι πλειοψηφικό το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν με τεκνοθεσία και γάμο για ομόφυλα ζευγάρια. Αντίθετα, μόνον σε όσους αυτοχαρακτηρίζονται «δεξιοί» υπάρχει πλειοψηφία κατά της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφύλων.

Ναι στα μη κρατικά πανεπιστήμια:
Οριακά πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες και πιο συγκεκριμένα το 52% λέει «ναι» στην ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, ενώ διαφωνεί το 45%.

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.