Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα για ΝΔ-Μητσοτάκη -Συμφωνούν με τον γάμο ομοφύλων, διαφωνούν με τεκνοθεσία

Άνετη κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνει μία ακόμη δημοσκόπηση, της GPO για το Star ενόψει ευρωεκλογών αλλά και για τις εθνικές εκλογές. Για την δεύτερη θέση κονταροχτυπιούνται ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε το

Στον αντίποδα πάντως, μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά, στην πανελλαδική δημοσκόπηση της GPO που παρουσίασε ο διευθυντής της εταιρείας Αντώνης Παπαργύρης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, αποτυπώνονται τα εξής ευρήματα:

GPO: Πρόθεση ψήφου
Διαφορά 20,3 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, από το δεύτερο κόμμα που είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 11,1%.

Αναλυτικά:

ΝΔ: 32,5%
ΠΑΣΟΚ: 12,2%
ΣΥΡΙΖΑ: 11,1%
ΚΚΕ: 8%
Ελ. Λύση: 6,1%
Νίκη: 3%
Νέα Αριστερά: 2,2%
Πλεύση: 2,2%
Σπαρτιάτες: 2,1%
Άλλο: 2,5%
Λευκό-άκυρο-αποχή: 4,2%
Αναποφάσιστοι: 12%

GPO: Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογές
Στο ερώτημα για το κόμμα που είναι πιο πιθανόν να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το σκηνικό παραμένει αμετάβλητο στην κορυφή: Η ΝΔ κυριαρχεί με 302%, ωστόσο γίνεται ντέρμπι για την δεύτερη θέση, καθώς το ΠΑΣΟΚ εισπράττει 11,1% έναντι 10,9% του ΣΥΡΙΖΑ μια διαφορά της τάξης μόλις 0,2 ποσοστιαίων μονάδων.

GPO: Πώς κρίνουν οι πολίτες το κυβερνητικό έργο
Οι πολίτες σε ποσοστό 57,6% κρίνουν αρνητικά και μάλλον αρνητικά το κυβερνητικό έργο έναντι 41,7% που το κρίνει θετικά.

GPO: Μακράν καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο στο ερώτημα για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός καθώς είναι μακράν πρώτος με 47,4%. Κασσελάκης και Ανδρουλάκης «μονομαχούν» με ποσοστά 11,9% και 11,6% αντιστοίχως.

GPO: Δημοφιλία πολιτικών αρχηγών
Στην κορυφή της δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,8 θετικές γνώμες έναντι 50,9% αρνητικών. Ακολουθούν ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Ν. Ανδρουλάκης, η Ζ. Κωνσταντοπούλου και ο Στ. Κασσελάκης.

GPO: Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί
Δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη θεωρείται ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας. Ακολουθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Παύλος Μαρινάκης.

GPO: Τι απαντούν για γάμο ομόφυλων, υιοθεσία, τεκνοθεσία
Το 49,1% τάσσεται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών έναντι 48,3% που απαντούν ότι είναι κατά.

Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει και φτάνει κοντά στο 8 στους 10 (78,7%) στο ερώτημα αν είναι υπέρ της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια μέσω παρένθετης μητέρας.

Ωστόσο, πάνω από έξι στους δέκα (ποσοστό 60,9%) αντιτίθεται στην προταση της Εκκλησίας για διεξαγωγή δημοψηφίσματος επί του θέματος. Υπέρ, τάσσεται το 36,1%.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων στην έρευνα της GPO εκτιμά πως η προώθηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια θα στοιχίσει εκλογικά στην κυβέρνηση. Το 61,5% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», έναντι 33,1% που αποκρίνεται «όχι» και «μάλλον όχι».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.