Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο χώρο του Πολυτεχνείου

Μοιραστείτε το

Αντιπροσωπείες του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με επικεφαλής την Ελένη Μπέλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Θοδωρή Κωτσαντή, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ κατέθεσαν σήμερα στεφάνια στο χώρο του Πολυτεχνείου.

 

«Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου πριν από 50 χρόνια με τη φοιτητική κατάληψη εδώ στο Πολυτεχνείο, αλλά και την αθρόα λαϊκή προσέλευση με αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στα Γιάννενα, δείχνει το μεγαλείο της λαϊκής θέλησης, δύναμης και κινητοποίησης όταν αυτή ξεχύνεται απελευθερωμένη θα λέγαμε από την βία, το φόβο, την καταστολή, από οποιαδήποτε μορφή καπιταλιστικής καταπίεσης και εξουσίας. Η αιματηρή καταστολή του Πολυτεχνείου δεν πήγε χαμένη, δεν ήταν ήττα, γιατί ξεφτίλισε στην κυριολεξία τα πολιτικά φτιασιδώματα της δικτατορίας και την έβαλε σε τροχιά αποσταθεροποίησης» δήλωσε η Ε. Μπέλλου και πρόσθεσε:

«Τα μηνύματα, τα συνθήματα του Πολυτεχνείου “Έξω το ΝΑΤΟ – Έξω οι ξένες βάσεις” είναι επίκαιρα και πιστεύουμε ότι θα κυριαρχήσουν αύριο στην πορεία απαιτώντας την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, όπως σήμερα γίνεται η σφαγή των Παλαιστίνιων από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Τα άλλα συνθήματα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”, “Εργάτες – αγρότες – φοιτητές” έχουν εξίσου την επικαιρότητά τους. Το μήνυμά τους προσαρμοσμένο στις σημερινές συνθήκες πιστεύουμε ότι θα ακουστεί στα μεγάλα συλλαλητήρια που θα γίνουν από τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες και άλλους επαγγελματίες ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επιβάλλει νέα χαράτσια – “θηλιά” στους εργαζόμενους. Το “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” είναι η απαίτηση των φοιτητικών και μαθητικών μελλοντικών αγώνων για να έχουν πτυχίο που να αντιστοιχεί σε μία σταθερή δουλειά με δικαιώματα, με δημιουργικότητα που να πηγαίνει για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών και όχι για τα καπιταλιστικά κέρδη».

«Θα μου επιτρέψετε να καλέσω από αυτό εδώ το βήμα κάθε νέο και νέα να προμηθευτεί την ειδική έκδοση της Κεντρικής Επιτροπής για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και τον Τόμο Ιστορίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας που αναφέρεται ειδικά στην επταετή στρατιωτική δικτατορία, όπου είναι ενσωματωμένη όλη η πείρα, τα θετικά και οι αδυναμίες και οι προοπτικές, γιατί η μελέτη τους είναι γνώση και η γνώση είναι δύναμη, δύναμη της λαϊκής πλειοψηφίας ενάντια στην καπιταλιστική μειοψηφία» κατέληξε στη δήλωσή της η Ε. Μπέλλου.

Εκ μέρους της ΚΝΕ, ο Θοδωρής Κωτσαντής δήλωσε:

«Πενήντ χρόνια μετά ο ηρωικός ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου δίνει δύναμη και έμπνευση στους σημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ – Έξω το ΝΑΤΟ, “Ψωμί-Παιδεία-Ελεύθερία” παραμένουν επίκαιρα στην πάλη μας ενάντια στη σφαγή του λαού της Παλαιστίνης από τον ισραηλινό στρατό κατοχής, με τη στήριξη των Αμερικάνων, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με την ενεργή εμπλοκή της χώρας μας. Παραμένουν επίκαιρα στην πάλη απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, την ακρίβεια, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ συνεχίζουμε να βαδίζουμε στον δρόμο της ανατροπής, γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Σ’ αυτό τον δρόμο μπορούμε να συναντηθούμε με πολλούς περισσότερους νέους και νέες που αμφισβητούν την κυρίαρχη πολιτική, να οργανώσουμε τη λαϊκή αντεπίθεση».

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.