Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Έφη Μιχελάκη: Η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα σε βασικά ερωτήματα για την τραγωδία 

Μοιραστείτε το

«Υπάρχουν βασικά ερωτήματα όπως ποιο κέντρο τηλεδιοίκησης θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης, πως άφησαν έναν άπειρο άνθρωπο στη θέση του σταθμάρχη και ποια η απάντηση τους στα συνεχόμενα εξώδικα των εργαζομένων τα οποία εξηγούσαν την κατάσταση. Αποτελούν βασικά ερωτήματα, στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα» τονίζει η Έφη Μιχελάκη στην Κυριακάτικη KontranewsH υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Κοζάνη ξεκαθαρίζει πως για το μέλλον του Παύλου Πολάκη θα απαντήσουν τα όργανα του κόμματος, τονίζοντας παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να δώσει «μια μεγάλη μάχη και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας…»

 

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα καθεστώς, το οποίο στηρίζεται από μεγάλα συμφέροντα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διαφάνεια και για την αποκάλυψη των σκανδάλων. Εμείς θα έρθουμε να επιβάλλουμε τη νομιμότητα όπως κάναμε στο θέμα των Μέσων Ενημέρωσης και των αδειών, να εφαρμόσουμε τη Δικαιοσύνη και όλα όσα ορίζει το Σύνταγμα…» 

 

  • Θεωρείτε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη; Τι πρέπει να κάνει μια κυβέρνηση για να μην συμβεί ξανά ένα τέτοιο τραγικό δυστύχημα; 

Εμείς ζητάμε απλά την αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο, όπως ανέφερε και η εκπρόσωπος τύπου μας Πόπη Τσαπανίδου, αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης και προαναγγέλλει νέες τραγωδίες. Άλλωστε και οι εργαζόμενοι με τις αλλεπάλληλες προσπάθειες ανάδειξης του θέματος αυτό επιζητούν, την ανάδειξη της αλήθειας. Υπάρχουν βασικά ερωτήματα όπως ποιο κέντρο τηλεδιοίκησης θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης, πως άφησαν έναν άπειρο άνθρωπο στη θέση του σταθμάρχη και ποια η απάντηση τους στα συνεχόμενα εξώδικα των εργαζομένων τα οποία εξηγούσαν την κατάσταση. Αποτελούν βασικά ερωτήματα, στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει άμεσα. Δεν είναι δυνατόν σήμερα, με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας που μπορεί να παρακολουθήσει κανείς ακόμα και την πορεία ενός αντικειμένου που θα αγοράσει να μην μπορείς να είσαι σίγουρος για την πορεία των τραίνων…

  • Πιστεύετε ότι η αποπομπή Πολάκη από τα ψηφοδέλτια θα ζημιώσει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ; 

Αυτήν τη στιγμή το βασικό θέμα είναι οι προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και ο τρόπος με τον οποίο θα βγει η χώρα στο φως. Το κόμμα μας είναι συλλογικό και ο Παύλος Πολάκης γνωρίζει ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με δημοκρατικό τρόπο από το αντίστοιχο και ανάλογο όργανο. Για το μέλλον του Παύλου Πολάκη θα αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία και η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Πάντως, προτεραιότητα όλων των στελεχών μας, συμπεριλαμβανομένου και του Παύλου Πολάκη, είναι η νίκη στις επερχόμενες εκλογές. Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί ενότητα και ξεκάθαρη διατύπωση των θέσεων μας έτσι ώστε να μπορέσουν όλα αυτά να υλοποιηθούν την επόμενη μέρα. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να δώσουμε μια μεγάλη μάχη και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανένας.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι η δεύτερη φορά Αριστερά θα είναι αλλιώς… Δηλαδή τι διαφορετικό σκοπεύετε να κάνετε; 

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη κυβερνήσει την προηγούμενη τετραετία τη χώρα, οπότε πιο έμπειρος πια μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα του. Κόντρα σε αυτούς που μας έλεγαν κυβέρνηση των μετακλητών, ενώ εκείνοι διπλασίασαν και αύξησαν κατά 30% τον μισθό τους, εμείς θα στοχεύσουμε στην αξιοκρατία. Όλο αυτό απαιτεί τη δημιουργία θεσμών ελέγχου απεξαρτημένων από την σχέση των κομμάτων με το κράτος. Αυτό θα είναι ακόμα ένα βήμα για να διοχετεύσουμε την δικαιοσύνη παντού.

To σημαντικό είναι ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε ένα καθεστώς, το οποίο στηρίζεται από μεγάλα συμφέροντα. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη διαφάνεια και για την αποκάλυψη των σκανδάλων. Εμείς θα έρθουμε να επιβάλλουμε τη νομιμότητα όπως κάναμε στο θέμα των Μέσων Ενημέρωσης και των αδειών, να εφαρμόσουμε τη Δικαιοσύνη και όλα όσα ορίζει το Σύνταγμα.

  • Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποκλείει τη συνεργασία του ΜέΡΑ25 με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι υποστηρίζει ότι δεν συζητήσατε μαζί τους προεκλογικά… Πώς το σχολιάζετε αυτό και για ποιον λόγο δεν κάτσατε στο τραπέζι των συζητήσεων; 

Προηγείται αυτήν την στιγμή η απόφαση του ελληνικού λαού για να μπορέσουμε να μπούμε στη διαδικασία της συζήτησης. Έχουμε καταθέσει ένα πλήρες και ξεκάθαρο πρόγραμμα το οποίο γνωρίζουν οι πάντες, άρα και το ΜέΡΑ25. Ο Γιάνης Βαρουφάκης και το ΜέΡΑ25 λοιπόν, θα πρέπει να μας απαντήσουν αν συμφωνούν με το πρόγραμμα μας, όπως για παράδειγμα τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων, τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης, τις προσλήψεις καθηγητών και νοσηλευτών, τον εκδημοκρατισμό της ΕΥΠ και πολλά άλλα τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στο πρόγραμμα μας. Κυβέρνηση θα σχηματιστεί αν υπάρχει προγραμματική συμφωνία. Εμείς είμαστε αυτής της λογικής και για αυτό φέραμε και στηρίζουμε την απλή αναλογική…

  • Πώς σχολιάζετε τη στάση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συχνά πυκνά σας επιτίθεται και το οποίο δεν αποκλείει κατηγορηματικά τη συνεργασία με τη ΝΔ παρά το σκάνδαλο των υποκλοπών; 

Η χώρα έχει ανάγκη τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται. Οι αλλεπάλληλες κρίσεις αναζωπυρώνονται συνεχώς με τη διαχείριση της κυβέρνησης και τις ευθύνες που την συνοδεύουν. Επομένως, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσει αν θα συμμετέχει σε μια προοδευτική κυβέρνηση ή θα συμπορευτεί με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορεί από την μία να καταγγέλλει απόπειρα ομηρίας του αρχηγού του και από την άλλη να μην αποκλείει συγκυβέρνηση μαζί του. Περιμένουμε απάντηση σε αυτό το βασικό ερώτημα.

  • Ποιες είναι οι ανάγκες της Κοζάνης και τι σκοπεύετε να κάνετε; 

Σας ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία να μιλήσω για την περιοχή μου. Ξέρετε ο νομός μας βάλλεται εδώ και καιρό σε πολλά επίπεδα. Πέρα από τον αντίκτυπο των προβλημάτων που προέκυψαν σε εθνικό επίπεδο, κυριαρχεί το θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης, που αποφασίστηκε από την κυβέρνηση, η οποία έρχεται να ενισχύσει πέρα από τα υπόλοιπα προβλήματα και αυτό της ανεργίας που ήταν ήδη σε υψηλά επίπεδα.

Ακόμη, η περιοχή μας έμεινε για πολύ καιρό “στο κόκκινο” λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα να πληγούν πολύ οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο προγραμματικό του σχέδιο, ανακοίνωσε ένα πλέγμα μέτρων, με αιχμή του δόρατος την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ, το οποίο είναι ικανό όχι μόνο να ανακουφίσει, αλλά και να διορθώσει πολλά από αυτά που δημιουργήθηκαν σε μια περιοχή που μέχρι χθες χτυπούσε δυνατά η καρδιά της ενέργειας, ενώ σήμερα θα μπορούσε να αποτελεί βασικό μοχλό ανάπτυξης ως κέντρο των Βαλκανίων αναδεικνύοντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

*Υποψήφια βουλευτής Κοζάνης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.