Σάββατο, 13 Απριλίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ανδρουλάκης: Πολιτικά σκόπιμη η αυξήση του κατώτατου μισθού μαζί με τις ευρωεκλογές – Η θέση του ΠΑΣΟΚ για οπαδική βία

Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από την επιλογή της κυβέρνησης να αυξήσει τον κατώτατο μισθό την ίδια περίοδο με τις ευρωεκλογές καταγγέλει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. Οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το νομοσχέδιο για την οπαδική βια

Μοιραστείτε το

Την επιλογή να συμπέσει η αύξηση του κατώτατου μισθού με τις ευρωεκλογές κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολιάζοντας την σχετική τροπολογία που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατήγγειλε την κυβερνητική σκόπιμη επιλογή λέγοντας πως «για μία ακόμη χρονιά τροποποιείτε την διαδικασία έτσι ώστε όλως τυχαίως να συμπίπτει με τον εκλογικό κύκλο». Στη συνέχεια τόνισε πως  «δεν μπορεί οι χαμηλόμισθοι να είναι όμηροι πολιτικών επιλογών» και υπενθύμισε την θέση του ΠΑΣΟΚ ώστε «ο ορισμός του κατώτατου μισθού να επανέλθει στους κοινωνικούς εταίρους και στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας».

Ο Νίκος Ανδρουλακης δήλωσε στην ομιλία του πως το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την οπαδική βία επισημαίνοντας όμως ότι δεν είναι επαρκές και δεν αντιμετωπίζει συνολικά το σοβαρό αυτό ζήτημα.  Χαρκατηριστικά είπε «στηρίζουμε επί της αρχής πρέπει όμως να υπάρξει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα εντός και εκτός γηπέδων»

Ο κ Ανδρουλάκης μίλησε για «αποτυχία της κυβέρνησης». Λέγοντας πως «δεν έχετε την πολιτική βούληση για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα της οπαδικής βίας και της εγκληματικότητας».

Ανέφερε ότι η υφιστάμενη νομοθεσία είναι αυστηρή αναρωτώμενος «γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν εφαρμόσατε το πλαίσιο;» ενώ στηλίτευσε το «φιάσκο με τους Κροάτες χούλιγκανς» που, όπως τόνισε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «τους αφήσατε να κάνουν παρέλαση και να φτάσουν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ».

Για την κυβερνητική απόφαση κλεισίματος των γηπέδων για δύο μήνες αναφέρθηκε σε «επικοινωνιακή απόφαση δίχως καμία στόχευση» με την οποία τιμωρούνται  οι κανονικοί φιλάθλοι. Έθεσε μάλιστα το ερώτημα του ποια ήταν η χρησιμότητά της αφού τα γήπεδα άνοιξαν δίχως να έχει αλλάξει τίποτε.

Συνεχίζοντας την κριτική του τόνισε ότι «δεν υπάρχει μέριμνα για τα οπαδικά επεισόδια εκτός αθλητικών χώρων» και καυτηρίασε ότι  το νομοσχεδιο αντιμετωπίζει το θέμα της οπαδικής βίας «ως ασύνδετο με άλλα φαινόμενα βίας και το οργανωμένο έγκλημα».

Παραθέτοντας την θέση του ΠΑΣΟΚ είπε πως «το ζήτημα της βίας στον χώρο του αθλητισμού είναι σύνθετο και πολύπλοκο» και γι αυτό «απαιτείται ένα συνολικό σχέδιο και όχι τα σημερινά ημίμετρα». Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε «τασσόμαστε υπέρ ενός σχεδίου δράσης προϊόν ευρείας διακομματικής συναίνεσης με βάση το τρίπτυχο πρόληψη- έλεγχος-τιμωρία». Μάλιστα κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις λέγοντας πως «όποιος έχει εμπλακεί σε περιστατικά βίας και εγκληματικών ενεργειών να του απαγορευθεί ισόβια η είσοδος σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα. Αυτό θα λειτουργήσει άμεσα και αποτρεπτικά την νέα γενιά». Πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προβλέψεις για να αποφεύγεται  ο συνωστισμός» στα γήπεδα. Τέλος τόνισε  την ανάγκη για «ουσιαστική εξυγίανση του χώρου του ποδοσφαίρου» σημειώνοντας πως «έχουμε καταθέσει δέσμη προτάσεων». 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.