Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συγκαλύπτει το παρακράτος που η ίδια δημιούργησε

Μοιραστείτε το

Επίθεση προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην επιτροπή PEGA του Ευρωκοινοβουλίου.

«Πρώτη φορά, όσο και να κάνει εντύπωση, μου δίνεται η δυνατότητα να σας απευθύνω το λόγο», είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στους προέδρους των ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμο και ΑΠΠΔ Κωνσταντίνο Μενουδάκο, για την «νοσηρή υπόθεση στη χώρα μας που την έχει εκθέσει διεθνώς».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «συγκάλυψη του παρακράτους» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των δύο ανδρών, υποστηρίζοντας πως αν δεν ήταν αυτοί «δεν θα είχαμε μάθει τίποτα».

«Προσωπική μου άποψη είναι πως αν δεν υπήρχατε εσείς, δεν θα είχαμε μάθει τίποτα. Θα ήμασταν στο απόλυτο σκοτάδι. Αυτό σας τιμά απεριόριστα. Στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν εξαρχής η συγκάλυψη του παρακράτους που η ίδια δημιούργησε και αυτό αποδεικνύεται από δύο στοιχεία.

Πρώτον, μετά την παρακολούθηση Κουκάκη γίνεται νόμος που απαγορεύει την ενημέρωση πολιτών-θυμάτων που δεν έχει βρεθεί κάτι μετά την παρακολούθησή τους. Δεύτερον, μετά την δική μου αποκάλυψη της υπόθεσης του Predator και της παρακολούθησης του κινητού μου, γίνεται νόμος που επιτρέπει την ενημέρωση τρία χρόνια μετά. Άρα, μετά τι εθνικές εκλογές. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος είναι η συγκάλυψη και όχι η αποκάλυψη των ενόχων και του παρακρατικού μηχανισμού», είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί εύρυθμα το κράτος Δικαίου, θα είχαν κληθεί να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και ο κ. Δημητριάδης και η κα Βλάχου και ο κ. Κοντολέων» ανέφερε στη συνέχεια για να προσθέσει:

«Είναι προφανές ότι μετά από αυτή την κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Συντάγματος, δεν θα μπορούσε να “σταθεί” ούτε ο Κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός».

«Αντ’ αυτού, αυτό που ζούμε είναι η απίστευτη αντίδραση μιας καθεστωτικής φιλοσοφίας. Αντί να αποκαλυφθούν οι ένοχοι, τα θύματα και οι άτεγκτοι δικαστές που προσπαθούν να βρουν, να δώσουν στη δημοσιότητα το τι έχει συμβεί, γίνονται στόχοι ηθικής απαξίωσης και πολιτικής εξόντωσης. Ο κ. Ράμμος στοχοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα από συγκεκριμένα ΜΜΕ και υπουργούς της κυβέρνησης γιατί κάνει τη δουλειά του».

«Εγώ, ξέρετε γιατί είμαι εδώ σήμερα;», συνέχισε ο κ. Ανδρουλάκης. «Γιατί σε λίγη ώρα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, με αίτησή μου από τον Νοέμβριο κρίνεται αν έχει καταπατηθεί η ασυλία μου από την παραβίαση του κινητού μου τηλεφώνου. Εδώ και ενάμιση μήνα ΜΜΕ που κυρίως στηρίζουν την κυβέρνηση εμφανίζουν αυτή τη νομική μου κίνηση ότι γίνεται επειδή φοβάμαι μην αρθεί η ασυλία μου από το Ευρωκοινοβούλιο, φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα αυτά που έλεγαν μήνες πριν, ότι είμαι πράκτορας ξένων δυνάμεων, της Ρωσίας, της Κίνας, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας, ανοησίες για να καλύψουν το παρακράτος που δημιούργησαν. Σε λίγη ώρα κρίνεται η καταπάτηση της ασυλίας μου, όχι η προστασία της».

«Ο κ. Ράμμος είπε πως έχει βρεθεί ο λογαριασμός που πλήρωσε το sms της παγίδευσης στο κινητό μου και δόθηκαν τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη. Πότε δόθηκαν τα στοιχεία στη Δικαιοσύνη, να δούμε τους ρυθμούς που κινείται. Επιτέλους, μετά από οκτώ μήνες πρέπει να αξιολογήσουμε και αυτό. Δεν πρέπει να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο κάτοχος του λογαριασμού, που έστελνε όλα αυτά τα μηνύματα, θέλοντας να εγκλωβίσει ανθρώπους με αυτό το κατασκοπευτικό “υπερόπλο” που λειτουργούσε στη χώρα μας, το Predator;» διερωτήθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.