Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Τα παραπολιτικά της Κυριακάτικης Kontranews – 21/8

Μοιραστείτε το

Του Χρήστου Κυμπιζή από την Κυριακάτικη Kontranews

Μεγαλώνει το εσωκομματικό χάσμα…

ΑΕΡΑ ανανέωσης φαίνεται πως φέρνουν στο ΠΑΣΟΚ τα νέα στελέχη που εδώ και λίγους μήνες έχουν αναλάβει καίριες θέσεις στο κόμμα. Η αναπληρώτρια Γραμματέας Επικοινωνίας της Χαριλάου Τρικούπη, Βάσια Αναστασίου είπε πριν λίγες μέρες στο ΟΡΕΝ:

«Σας ρωτώ με το χέρι στην καρδιά. Πιστεύετε ότι ο πρωθυπουργός ο οποίος είχε την πρόνοια να θέσει την ΕΥΠ υπό τον έλεγχό του, δεν είχε ενημερωθεί; Αλήθεια το πιστεύει κανείς πολίτης; Ο κ.Κοντολέων ήταν ένα διευθυντικό στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας πιο πριν που έδινε κάθε μέρα λογαριασμό στον πρόεδρο της εταιρείας που δούλευε. Λέτε να μην έδινε λογαριασμό στον επικεφαλής της κυβέρνησης και προϊστάμενό του για την παρακολούθηση ενός προσώπου που ήταν πολύ πιθανό να είναι πρόεδρος του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος;» είπε και συμπλήρωσε:

«Προσπάθησαν να θέσουν σε ομηρία μία ολόκληρη παράταξη, η οποία τους δείχνει την πόρτα της εξόδου από την εξουσία. Το ΠΑΣΟΚ το έχει ξανακάνει στο παρελθόν. Έχει κερδίσει τη Δεξιά και θα το κάνει πολύ σύντομα ξανά…»

«Το πολιτικό τέλος της κυβέρνησης έχει επέλθει» είπε πριν λίγες ημέρες ο Δημήτρης Οικονόμου.

«Τα σενάρια περί συνεργασίας μας μετεκλογικά με τη ΝΔ, εκπορεύονται από μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τη ΝΔ. Για εμάς δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τη ΝΔ, δεν μπορεί να σταθεί» είχε πει προ δύο εβδομάδων ο Παύλος Χρηστίδης.

Το πρώτο κρατούμενο από όλα αυτά, είναι ότι οι σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ έχουν ραγίσει, κάτι που το ξέρουμε εδώ και καιρό.

Το δεύτερο –και πιο ενδιαφέρον πολιτικά– κρατούμενο είναι ότι όσο περνά ο καιρός τόσο ενισχύονται οι ιδεολογικές κόκκινες γραμμές που χωρίζουν το κόμμα με τη ΝΔ. Και ιδιαίτερα από τη νέα γενιά…

Το τρίτο κρατούμενο, είναι ότι όσο συμβαίνουν τα παραπάνω, τόσο θα μεγαλώνει το εσωκομματικό χάσμα, αφού ένα σημαντικό κομμάτι της Χαριλάου Τρικούπη σαφώς αισθάνεται πιο κοντά στη ΝΔ παρά στην Aριστερά. Και από όσα μαθαίνουμε, αυτό το κομμάτι είναι ιδιαίτερα μουδιασμένο τον τελευταίο καιρό…


 

Πανικός και αβεβαιότητα

«ΕΊΣΤΕ οι χειρότεροι φασίστες, είστε το ίδιο πράγμα με τη Χρυσή Αυγή», είπε σε πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Δήλωση, η οποία αν τη δει κάποιος ψύχραιμα, θα καταλάβει την πολύ δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται στη ΝΔ μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την υπόθεση του Έβρου και την ώρα που η ακρίβεια εξακολουθεί να χτυπά κόκκινο.

Πολλά μπορεί να πει κάποιος πολιτικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά όταν τους ταυτίζεις με τους χρυσαυγίτες -εκτός του ότι ξεπλένεις μια εγκληματική οργάνωση- φανερώνεις την ένδεια των επιχειρημάτων σου. Απλά και ξεκάθαρα. Όσο φανατικός εχθρός του Τσίπρα και να είσαι, παραδέχεσαι ότι ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή είναι η μέρα με τη νύχτα. Ούτε οι υποστηρικτές της θεωρίας των άκρων δεν τολμούν να πουν κάτι τέτοιο…

Προφανώς και το στέλεχος της ΝΔ, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι στην επόμενη Βουλή, ένιωσε την πλάτη του στον τοίχο και επιστράτευσε το πιο ακραίο επιχείρημα που σκέφτηκε…

Δεν αρνούνται τίποτα…

Το άλλο στοιχείο που φανερώνει τον πανικό στο γαλάζιο στρατόπεδο ήταν η δήλωση του Γιάννη Λοβέρδου (του γνωστού δημοσιογράφου που εκλέγεται στον δυτικό τομέα της Β’ Αθηνών) πως δεν ξέρει αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε και άλλα πολιτικά πρόσωπα, εκτός του Νίκου Ανδρουλάκη!

Δηλαδή, ένας κυβερνητικός βουλευτής δεν μπορεί να αρνηθεί κάτι το οποίο σε άλλες εποχές θα ήταν αυτονόητο. Τόσα έχουν δει τα μάτια τους άλλωστε…


 

«Θύμα ο οποιοσδήποτε – πελάτες οι κυβερνήσεις….»

ΜΕΣΩ του BBC, ο Ρον Ντίμπριτζ, διευθυντής του εργαστηρίου στο Πανεπιστήμιο του Καναδά που εντόπισε το Predator στο κινητό του Θανάση Κουκάκη και που τώρα συνεργάζεται με την τεχνική υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου μίλησε για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι «είναι πολύ δύσκολο κάποιος να προστατευτεί από κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης όπως το Predator», χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα «κάτι αντίστοιχο των πυρηνικών για τη βιομηχανία των όπλων».

Με απλά λόγια, μπορεί να έχει πέσει θύμα ο οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε. Και αν ισχύουν αυτό που υποστηρίζουν πολλοί της αντιπολίτευσης, ότι δηλαδή η κυβέρνηση είτε έχει, είτε ξέρει ποιος έχει και χρησιμοποιεί το Predator, τότε καταλαβαίνει κανείς για το μέγεθος του σκανδάλου για το οποίο μιλάμε.

Βέβαια, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με το κακόβουλο λογισμικό.

«Τα πουλάνε σε κυβερνήσεις»

Το ενδιαφέρον που λέει ο Ρον Ντίμπριτζ είναι ότι οι εταιρείες που κατασκευάζουν κακόβουλα λογισμικά τέτοιου είδους «τείνουν να τα πουλούν μόνο σε κυβερνήσεις» και συνεχίζει: «Συνήθως μετά τις έρευνές μας έχουμε ένα είδος mea culpa» λέει φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το διάγγελμα Μητσοτάκη. «Αυτό είναι ένα γνώριμο μοτίβο από την Ισπανία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες που είχαν ανάλογα σκάνδαλα» συμπληρώνει.

Υπενθυμίζουμε ότι η Google έχει πει πως το Predator έχει πωληθεί και στην Ελλάδα…

Υπενθυμίζουμε επίσης, πως η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στα θύματα παρακολούθησης να μάθουν ότι παρακολουθήθηκαν μετά το τέλος της επιχείρησης. Κάτι που είχαν δικαίωμα να κάνουν στο παρελθόν…

Αν κάποιος …κακόπιστος προς την κυβέρνηση συνδέσει όλα τα παραπάνω, τότε δικαίως θα υποψιαστεί ότι κάτι εξαιρετικά ανησυχητικό συμβαίνει με αυτή την υπόθεση. Κάποιος θα μπορούσε να μιλήσει για δυστοπία… Αλλά προφανώς θα έχει και συνέχεια η ιστορία.


 

Ουζάκια και μπάνια στην Κάρυστο την ώρα που οι Βρετανοί περνάνε δύσκολα

ΣΦΟΔΡEΣ αντιδράσεις προκαλούν στη Βρετανία οι διακοπές του Μπόρις Τζόνσον στην Ελλάδα, καθώς ο απερχόμενος Βρετανός πρωθυπουργός απολαμβάνει τον ελληνικό ήλιο, την ώρα που οι Βρετανοί δεν ζουν και τις καλύτερες μέρες τους…

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών. Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 10,1%.

Την ίδια ώρα, πολλές περιοχές του νησιού βρίσκονται επίσημα σε ξηρασία λόγω της έντονης ζέστης και των χαμηλών βροχοπτώσεων, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι μπορεί να χρειαστεί μέχρι το επόμενο έτος για να επανέλθουν τα συνήθη επίπεδα στους ταμιευτήρες υδάτων.

Η Thames Water ανακοίνωσε την απαγόρευση της χρήσης λάστιχων ποτίσματος για 10 εκατομμύρια πολίτες από τις 24 Αυγούστου. Φυσικά, θα απαγορεύεται και το πλύσιμο του αυτοκινήτου, το γέμισμα πισίνας και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα απαιτεί λάστιχο…

Όλα αυτά λίγο φαίνεται πως απασχολούν τον Μπόρις Τζόνσον, που άλλωστε μετράει μέρες στην πρωθυπουργία. Προτιμά να βρίσκει απομονωμένες παραλίες στην Κάρυστο και να πίνει ουζάκια με τους ντόπιους.

«Είναι όλα μόνο ένα μεγάλο πάρτι για τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ η χώρα παλεύει με την κρίση ακρίβειας που έχουν επιβάλει οι Τόρις» δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών στον Independent.

Ο Μπόρις Τζόνσον είναι λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, μιλάει κάποια αρχαία ελληνικά και ο πατέρας του έχει και ένα εξοχικό στο Πήλιο…


 

«Να κάνει τεστ ναρκωτικών!» – Αντιδράσεις για το πάρτι της Σάνα Μάριν

ΔΕΝ ΕIΝΑΙ μόνο ο Μπόρις Τζόνσον που κατηγορείται ότι περνάει καλά το καλοκαίρι του. Πολλά πυρά δέχεται και η νεαρή πρωθυπουργός της Φινλανδίας.

H 36χρονη Σανά Μαρίν, φαίνεται σε βίντεο, να πίνει και να χορεύει με φίλους της και να τραγουδάει φινλανδικά χιτάκια.

Πολλοί χρήστες στα social media, αλλά και πολιτικοί της αντίπαλοι χαρακτήρισαν την εικόνα της «ασυμβίβαστη» για μία γυναίκα που έγινε το 2019 η νεότερη πρωθυπουργός στον κόσμο. «Η Φινλανδία υποφέρει από υψηλές τιμές ρεκόρ ηλεκτρικής ενέργειας, έλλειψη υγειονομικής περίθαλψης και επαγγελματιών φροντίδας ηλικιωμένων και να πώς περνά τον χρόνο της η ηγέτιδά μας!» είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σχόλια.

Μάλιστα, ο Φινλανδός βουλευτής Μίκο Κάρνα κάλεσε την πρωθυπουργό να κάνει τεστ ναρκωτικών και να δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματα, κάτι που φαίνεται ότι δέχεται να κάνει η Σάνα Μάριν!

Xόρεψα, τραγούδησα, γιόρτασα, έκανα νόμιμα πράγματα, δεν κατανάλωσα πολύ αλκοόλ… Πίστευα ότι, εφόσον τα βίντεο ήταν ιδιωτικά, δεν θα δημοσιεύονταν».

Την επόμενη μέρα διέρρευσε ένα νέο βίντεο με τη Μαρίν να χορεύει σε κλαμπ. Τα κίτρινα ΜΜΕ της Φινλανδίας υποστήριξαν ότι χόρευε …άκρως διαχυτικά με τρεις άνδρες. «Οι φίλοι μου και εγώ αναρωτιόμασταν αν είναι πραγματικά παντρεμένη. Το δαχτυλίδι πάντως φαινόταν ακόμα εκεί» είπε ένας θαμώνας. Βέβαια, το γιατί πρέπει να απολογείται η Σάνα Μαρίν κάθε φορά που διασκεδάζει, είναι ένα άλλο θέμα…


 

«Σεβασμός, ασφάλεια και αξιοπρέπεια»

Για ένα σημαντικό θέμα καταθέτει ερώτηση στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, που απασχολεί χιλιάδες συμπολίτες μας και πέρασε στα …ψιλά της ειδησεογραφίας.

«Με αυθαίρετη και επιστημονικά ατεκμηρίωτη απόφαση του ο ΕΟΠΥΥ βάζει εμπόδια στην πρόσβαση χιλιάδων ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα (αντλίες ινσουλίνης σε συνδυασμό με αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης), που εξασφαλίζουν καλή ρύθμιση, μείωση επιπλοκών και ποιότητα ζωής» αναφέρει η ανάρτηση του Ανδρέα Ξανθού και συνεχίζει:

«Η κοινότητα των διαβητικών και οι Σύλλογοι ασθενών διαμαρτύρονται έντονα και απαιτούν συνέχιση της δωρεάν κάλυψης των συσκευών αυτών και των αναλωσίμων τους. Καταθέτουμε στη Βουλή ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τον Υπουργό Υγείας με αίτημα την επανεξέταση της απόφασης. Είναι ζήτημα σεβασμού του δικαιώματος των διαβητικών στην καλύτερη δυνατή φροντίδα, είναι θέμα ασφάλειας και αξιοπρέπειας των ασθενών και των οικογενειών τους».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.