Toυ Χρήστου Κυμπιζή από την Κυριακάτικη Kontranews
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Οι “πυροσβέστες της ξαπλώστρας” ασκούν κριτική από απόσταση και ισχυρίζονται ότι τάχα οι φωτιές σβήνουν μόνες τους, με κάποιο μαγικό τρόπο»
– Για τις 3.600 κενές οργανικές θέσεις στην πυροσβεστική όμως δεν είπατε τίποτα… Ή απαγορεύεται η κριτική και σε αυτό το θέμα;
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ: «Είναι πρώτη η Ρουμανία και δεύτερη η Ελλάδα πανευρωπαϊκά, σε ποσοστό επιδότησης…»
– Το ερώτημα βέβαια είναι πώς γίνεται από τη μία οι υπουργοί να θριαμβολογούν στα τηλεπαράθυρα και από την άλλη ο κόσμος να είναι δυσαρεστημένος από τα κυβερνητικά μέτρα και από την ακρίβεια…
Κακές οι σχέσεις με την Πρόεδρο…
«ΤΑ θεσμικά αντίβαρα είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η Δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».
Αυτά δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία της στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και αμέσως ξεσηκώθηκαν πολλές αντιδράσεις, αφού αρκετοί θεώρησαν πως αναφερόταν στην αποφυλάκιση Λιγνάδη.
Η φράση αυτή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου δεν άρεσε καθόλου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή τάσσεται στο πλευρό της κοινωνίας και των καλλιτεχνών που αντιδρούν στην αποφυλάκιση του σκηνοθέτη. Μάλιστα ο Νίκος Φίλης δεν μάσησε τα λόγια του:
«Η ΠτΔ δεν μίλησε ως ο θεσμός που επιχειρεί να ενοποιήσει και να εκπροσωπήσει το σύνολο του λαού, αλλά μάλλον ως η συνταξιούχος δικαστικός, που επέλεξε εμμέσως να ταχθεί υπέρ της αποφυλάκισης Λιγνάδη…».
«Κρίμα και χαλάλι η ψήφος που σου δώσαμε» έγραψε ο Παύλος Πολάκης.
Άλλωστε είναι γνωστό πως η αξιωματική αντιπολίτευση και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις… Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει επισκεφθεί ακόμη το Προεδρικό Μέγαρο.
Κάποιοι το πήγαν και ένα βήμα παραπέρα και ήδη συζητείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηρίξει νέα θητεία της Προέδρου. Αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς…
Συμφωνούν όλοι;
«ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ περί συνεργασίας μας μετεκλογικά με τη ΝΔ, εκπορεύονται από μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν τη ΝΔ. Για εμάς δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση με τη ΝΔ, δεν μπορεί να σταθεί. Κανείς δεν μπορεί να μιλά ερήμην των Ελλήνων πολιτών. Ο λαός αποφασίζει…». Αυτά είπε ο Παύλος Χρηστίδης μιλώντας στον Ρ/Σ “Στο Κόκκινο” πριν από μερικές μέρες.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν ασπάζονται όλοι τη σιγουριά του νεαρού στελέχους. Αλλιώς ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είχε πάρει εξαρχής ξεκάθαρη θέση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ενότητα του κόμματος.
Από την άλλη, κάποιος πιο πονηρός θα έλεγε ότι αυτά τα είπε στο Κόκκινο, έναν σταθμό που παραδοσιακά απευθύνεται σε αριστερούς ακροατές… Μήπως αυτή η δήλωση ήταν ένας τρόπος να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους;
Κυβερνητικό άδειασμα σε Πλεύρη
Ο ΘΑΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, με αφορμή την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στις 24 Ιουλίου στο Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να είναι σε καραντίνα, αφού στις 20 Ιουλίου είχε ανακοινώσει ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό. Λίγα λεπτά αργότερα, στην εκπομπή του OPEN παρενέβη ο Νάσος Ηλιόπουλος και ξεκαθάρισε πως το μοριακό τεστ του Αλέξη Τσίπρα είχε βγει αρνητικό ήδη από τις 23 Ιουλίου. Το τεστ δόθηκε και στη δημοσιότητα από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Τσίπρας είναι γνώστης των πρωτοκόλλων, τα έχει τηρήσει απόλυτα και έχει και τα αποδεικτικά στοιχεία που το δείχνουν αυτό» είπε λίγο αργότερα ο Δημήτρης Οικονόμου. Μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα δηλαδή του κυβερνητικού εκπροσώπου στον υπουργό Υγείας.
Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο
Πού είναι το παράλογο τώρα;
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αν βρεθείς θετικός στον κορωνοϊό πρέπει να κάτσεις σε καραντίνα υποχρεωτικά για πέντε ημέρες. Δεν έχει νόημα για τον Οργανισμό αν είσαι αρνητικός ή όχι. Δηλαδή σε περίπτωση που κάποιος κάνει τεστ και διαγνωστεί θετικός την τελευταία μέρα της νόσησής του, θα πρέπει να κάτσει σπίτι του για άλλες τέσσερις ημέρες, όντας υγιής. Άσχετα αν έχει αρνητικά τεστ.
Αν σε άλλη περίπτωση, περάσουν οι πέντε ημέρες καραντίνας και ο ασθενής είναι ακόμα θετικός, τότε επιτρέπεται να κυκλοφορεί κανονικά!
Αν είναι ξένος τουρίστας, τότε δεν προβλέπεται καμία μέρα καραντίνας, είναι-δεν είναι θετικός!
Μιλάμε για πλήρη παράνοια… Προφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά και έσπευσε να προστατεύσει την κυβέρνηση του, διότι οι κατηγορίες Πλεύρη μόνο σε αυτογκόλ θα οδηγούσαν.
Μην προκαλείτε
ΣΤΗΝ τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο μπροστά στις κάμερες για «περιορισμένες διακοπές» του Αυγούστου που θα κάνουν οι υπουργοί του. Βέβαια, όταν έκλεισαν οι πόρτες η σύσταση προς τους υπουργούς λέγεται ότι ήταν σαφής και αυστηρή. «Πρέπει να μην προκαλέσετε» τους είπε. Άλλωστε δεν είναι καιρός για επιδειξιομανία, ούτε για κεφάτες γαλάζιες σέλφι σε πανάκριβα εστιατόρια και ξενοδοχεία…
Σημασία δεν έχουν οι παντόφλες. Σημασία έχει ποιος τις φοράει…
ΣΤΗΝ 48η Επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, όλο το συντηρητικό μπλοκ εξοργίστηκε από μία φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος απαθανατίστηκε να φορά σαγιονάρες και βερμούδα. Κάποιοι είπαν πως είναι γνωστός αριστερός δημοσιογράφος και κάποιοι άλλοι είπαν πως πρέπει να ξηλωθεί η φρουρά που του επέτρεψε την είσοδο…
Τελικά ο άντρας αυτός ήταν ο Ιωάννης Στρατάκης, μουσικός της ΕΡΤ, ο οποίος προχώρησε σε αποστομωτικές διευκρινίσεις μέσω facebook. Στην ανάρτησή του αποκαλύπτει πως η φωτογραφία τραβήχτηκε πολύ ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης, όταν έψαχνε να βρει να πιει νερό και πως, την ώρα της εργασίας του, φόρεσε κανονικά το κουστούμι του (υπάρχει και σχετική φωτογραφία που το αποδεικνύει).
Κάποιοι μπορούν να τις φορούν άνετα…
ΌΠΩΣ αποδείχθηκε λίγο αργότερα, το θέμα δεν είναι οι παντόφλες, αλλά ποιος τις φοράει σε επίσημες εκδηλώσεις. Ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου και συνάντησε τον Πρωθυπουργό φορώντας παντόφλες, όμως κανείς υποστηρικτής του καθωσπρεπισμού δεν ασχολήθηκε. Με λίγα λόγια μπορείς να φορέσεις παντόφλες, αρκεί να είσαι πλούσιος…
Οι εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ… αυτοαξιολογούνται
Το προηγούμενο διάστημα έλαβε χώρα στις φορολογικές υπηρεσίες, με πρωτοβουλία της ΑΑΔΕ και της Πολιτικής Ηγεσίας, η αξιολόγηση των εργαζομένων.
Όπως αναφέρει η Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών, «στην πραγματικότητα επρόκειτο για μια διαδικασία – παρωδία με στόχο τη «νομιμοποίηση» της αυθαιρεσίας, την πολυδιάσπαση των εργαζομένων και τη μεταφορά σε αυτούς των ευθυνών για την όποια δυσλειτουργία ή αναποτελεσματικότητα των φορολογικών υπηρεσιών».
Αυτό όμως που έχει περισσότερο ενδιαφέρον, είναι η μίνι δημοσκόπηση που έτρεξαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της ΑΑΔΕ, όπου συμμετείχαν (σύμφωνα πάντα με την επίσημη ενημέρωση της Κίνησης) 2.302 άτομα.
Το 85,3% των ερωτηθέντων θεωρεί την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή ως απαρχαιωμένη και το 83,6% θεωρεί ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών.
Το 84,7% των συμμετεχόντων θεωρούν συχνά έως πολύ συχνά τα φαινόμενα αυταρχισμού και αλαζονείας απ’ την πλευρά της Διοίκησης, ενώ σε ποσοστό 89,9% οι συμμετέχοντες θεωρούν ότι το επίπεδο της διαφάνειας και αξιοκρατίας στη λειτουργία της ΑΑΔΕ είναι χαμηλό ως εξαιρετικά χαμηλό.
Η ανακοίνωση αναφέρει πως «ιδιαίτερη σημασία έχει η διάχυτη αίσθηση που επικρατεί στους εργαζόμενους της ΑΑΔΕ (σε ποσοστό 85,7%), σύμφωνα με την οποία η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής, κάθε άλλο παρά περιόρισε τη δυνατότητα παρέμβασης εξωτερικών παραγόντων στη λειτουργία των Φορολογικών Υπηρεσιών, γεγονός που έρχεται να αμφισβητήσει εκ των έσω το «βασικό αφήγημα» των υποστηρικτών της ΑΑΔΕ, ως ένα μοντέλο διασφάλισης της ανεξαρτησίας των φορολογικών υπηρεσιών».
Με απλά λόγια, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων φαίνεται να υποστηρίζουν πως η Αρχή μόνο ανεξάρτητη δεν είναι…