Οι γιαλαντζί ευαίσθητοι

Αυτή η a la cart «ευαισθησία» των «τρολς» του Μαξίμου, πραγματικά «σπάει καρύδια», για να θυμηθούμε τον τίτλο παλιάς cult ταινίας.
Μετά την επιβεβαίωση, από την ΑΔΑΕ, της παρακολούθησης συγκεκριμένων προσώπων, άρχισαν να ερευνούν, με επιμονή «εντομολόγου», αν υπήρξε κάποια παρατυπία και παραβίαση του απορρήτου.

Λες και δεν έχουμε κάθε μέρα αποκαλύψεις στοιχείων, από δικογραφίες που υποτίθεται ότι είναι μυστικές. Δεν τους ενόχλησε η ευθεία παραβίαση του νόμου, με την αποκάλυψη της ταυτότητας του «Μάξιμου Σαράφη». Για τους «γιαλαντζί ευαίσθητους» της κυβερνητικής προπαγάνδας, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει αν η παράβαση προέρχεται από την κυβέρνηση.

Τώρα, θίχτηκαν λέει, ακολουθώντας τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, από την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για αποχή από τις ψηφοφορίες και μόνο, από τη Βουλή. Τι απρέπεια, τι προσβολή του Κοινοβουλίου, τι «πεζοδρομιακός εκτραχηλισμός». Απ’ όλα είχε το ρεπερτόριο, με «φιλική συμμετοχή» του ίδιου του πρωθυπουργού.

Μόνο που ξέχασαν όλοι πως ο νυν πρωθυπουργός είχε πράξει το ίδιο , σε πιο προωθημένη μάλιστα μορφή, τον Ιούνιο του 2019, όταν δήλωνε, στον Νίκο Χατζηνικολάου, πως δεν πρόκειται το κόμμα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραστεί στη Βουλή, γιατί δεν ήθελε να τη νομιμοποιήσει!

Τότε οι «γιαλαντζί δερβίσηδες» χειροκροτούσαν τον κ. Μητσοτάκη. Η ευαισθησία τους σταματάει εκεί που αρχίζει να μιλά και να πράττει το «ίνδαλμά» τους.

Στην πραγματικότητα υπήρξαν πολλές περιπτώσεις, από τη μεταπολίτευση και πέρα, για να μην πάμε πιο μακριά, που κόμματα, ακόμη και της πλειοψηφίας, απείχαν από συνεδριάσεις της Βουλής.

Σχετικά πρόσφατη είναι η περίπτωση της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, όπου η τότε πλειοψηφία απείχε, δύο φορές, από σχετικές συζητήσεις, επί καταγγελιών για σκάνδαλα.

Αν ανατρέξουμε λίγο πιο παλιά, θα θυμηθούμε την αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ, το 1979, από την πολύ κρίσιμη συζήτηση, κύρωσης από τη Βουλή, της συνθήκης ένταξης στην τότε ΕΟΚ.

Τρία χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 1982, η ΝΔ, αξιωματική αντιπολίτευση η ίδια πλέον, με αρχηγό τον Ευάγγελο Αβέρωφ, αποχώρησε από τη συζήτηση, στη Βουλή φυσικά, επί του νομοσχεδίου για την Εθνική Αντίσταση.

Αμφισβήτησε άραγε κανείς, τον σεβασμό προς το Κοινοβούλιο, του Ανδρέα Παπανδρέου, του Ευάγγελου Αβέρωφ ή του Κώστα Καραμανλή;

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
Προηγούμενο άρθρο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή