Τρίτη, 14 Μαΐου 2024
ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΡΟΣ

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Μοιραστείτε το

Κύριε Πρόεδρε της Διακυβέρνησης,

Η επόμενη μέρα έφτασε και ακούμε ότι επιθυμείτε να πάτε σε δεύτερες κάλπες. Ήταν γνωστό ότι αν η ΝΔ έχει ποσοστά πάνω από το 35%, θα θεωρηθεί ότι είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία (με ποσοστό περίπου 37,5% – 38%) της κάλπης της ενισχυμένης αναλογικής, συνεπώς δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για κυβερνήσεις συνεργασίας και άρα η Νέα Δημοκρατία θα πάει για καθαρή αυτοδυναμία. Φυσικά και το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έχει τη σημασία του.
Υπολογίζατε ότι με μια μικρή διαφορά κάτω του 4%, θα σας ανάγκαζε να αναζητήσετε και συμμαχίες. Ενώ αντίθετα μια διαφορά που θα φτάνει ή θα ξεπερνά το 5% θα σας οδηγούσε αυτομάτως στη δεύτερη κάλπη.
Και έτσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα, μάλλον θα πάτε σε δεύτερη κάλπη. Δεν ξέρουμε πόσο αυτό βοηθάει την οικονομία, αλλά ξέρουμε ότι επιθυμείτε να έχετε αυτοδυναμία και μια καθαρή εντολή. Όλα τα σενάρια άλλωστε που επεξεργαστήκατε, αφορούσαν σε αυτό το θέμα, στην αυτοδυναμία.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είχατε πει από την πρώτη στιγμή, ότι θέλετε μια καθαρή εντολή. Ότι θέλετε να κυβερνήσετε και πάλι αυτοδύναμός.
Έχουμε πολλά ερωτήματα για το αποτέλεσμα της πολιτικής σας. Αν είναι στον ίδιο δρόμο με αυτόν που ακολουθείτε ως τώρα, τότε η χώρα δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Όμως η εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης προέρχονται από τις κάλπες.

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης

Τελευταία Άρθρα

Τα πιο Δημοφιλή

Μην χάνετε καμία στιγμή ενημέρωσης. Παρακολουθήστε το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Kontra Channel σε
απευθείας μετάδοση 24/7.